Dacă e vineri și e aprilie, atunci  i-am invitat pe brașoveni să își cunoască scriitorul preferat, să întâlnească figuri importante din domenii culturale variate. Iar dacă în săptămânile trecute am făcut un popas în zona psihologiei, a literaturii și a călătoriei, de data aceasta ne-am oprit în zona dezvoltării personale, am adus un zâmbet pe buze celor care ne-au vizitat librăria, invitându-i și la un ceai bun, oferit de cei de la just t.

VINERI, 26.04.2013, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul DACĂ ÎNCĂ NU AI REUȘIT… POȚI SĂ REUȘEȘTI ACUM (Editura Pro Dao, 2013), semnat de VLAD T.POPESCU, un prieten vechi al Libris Brașov.


Am deschis evenimentul amintind colaborările librăriei noastre cu autorul, un editor de carte și un maestru Reiki longeviv. Abordarea din cărțile lui Vlad T Popescu este convingătoare, în măsura în care se bazează pe douîă articulații esențiale: moderația și caracterul sistematic. Fără să aibă pretenții de monopol asupra adevărului, fără să pretindă exclusivitate pentru o anumită cale de dezvoltare, Vlad T Popescu cultivă mai degrabă toleranța și curiozitatea cititorilor săi. De asemenea, autorul nu oferă rețete de reușită cu răspunsuri universale și rigide, ci mai degrabă conturează un cadru de dezvoltare în jurul unor întrebări care să permită personalizarea demersului de evoluție individual. În cartea lansată, Vlad T Popescu ne apropie de posibilitățile de a trăi în armonie cu noi înșine.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jRPOjRJfWLU&feature=youtu.be[/youtube]

VLAD T. POPESCU oferă, în volumul său, întâmpinări la întrebările firești primite din partea celor care au fost prezenți la conferințele sale, multe legate de diferite insuccese, legate de reușita în viață, de prietenie, de câștig financiar, de divorț, de copii etc. În opinia autorului, aparenta nereușită a oamenilor în ceea ce privește varietatea de obiective propuse este legată de asumarea unor modele și roluri impuse și inoculate mai mult sau mai puțin conștient, prin educație, prin cercurile de prieteni, prin mediul la care suntem expuși.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9cnsze-NCPk&feature=youtu.be[/youtube]

Uneori așadar, ajungem să aspirăm la scopuri care nu ne reprezintă, care nu ne fac plăcere, dar în raport cu care simțim nevoia să reușim cu orice preț. Alergând permanent după avere, după procreere, căutând zone care nu au de a face cu noi înșine ci doar cu rolul care ni s-a atribuit sau pe care l-am asumat, ne îndepărtăm de fondul nostru autentic și ne înscriem pe direcții de evoluție închise care nu ne aduc fericire. De-a-lungul carierei sale de terapeut, Vlad T Popescu a întâlnit oameni bogați și plini de succes care și-au mărturisit însă tristețea și nefericirea.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GuGvaHb2BYg&feature=youtu.be[/youtube]

În volumul său, Vlad T Popescu propune și tehnici prin care să identificăm de fapt obiectivele pe care merită să le urmărim și să eliminăm sau să punem măcar la îndoială pretinsele scopuri care ne preocupă și ne prelungesc nemulțumirile

Vlad T Popescu a vorbit și despre importanța împărtășirii, despre experiența biografică sau profesională pe care fiecare dintre noi ar putea să o așeze într-o carte – experiențele noastre pot deveni semnificative pentru ceilalți iar cititori, atâta timp cât antrenăm sinceritatea și afinitățile personale în tot acest demers.

Autorul a spus și câteva lucruri despre următorul său proiect, complementar acestui volum, intitulat: Dacă încă nu ai renunțat, un volum în care va aborda problema dependențelor de tot felul.

Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Mulțumim lui VLAD T.POPESCU pentru vizita sa și pentru prezentarea interesantă, mulțumim publicului pentru participare. Sperăm că am reușit să aducem câteva zâmbete, să cultivăm optimismul și stările de spirit pozitive, în armonie cu minunatele zile de primăvară de la Brașov.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *