Pentru că vara preferăm să evadăm la țară, să redescoperim cadrele naturale și spiritul autentic rural, ghidat de propriile sale ritmuri și de înțelepciunea milenară, vă oferim un prilej ideal să vă bucurați de frumusețea împrejurimilor Brașovului.

Într-o comunitate transilvăneană care păstrează armonia cu natura și care ascultă de vocea străbunilor, mai precis în Comuna Cristian, atestată încă din 1362, localnicii își pregătesc cele necesare traiului de zi cu zi după vechile datini. Printre acestea, prepararea pâinii ocupă un loc special și împletește rigorile practice ale secerișului, frământatului și coptului cu semnificațiile spirituale.

În al treilea an de când refacem călătoria grâului, de pe lanul roditor și până în cuptorul încins, vă invităm să luați parte la celebrarea uneia dintre cele mai longevive tradiții locale din Comuna Cristian.

În perioada 17.08 -18.08, vă așteptăm, pe DN 73, în Comuna Cristian din județul Brașov, la FESTIVALUL DRUMUL PÂINII ajuns la cea de-a treia ediție.

Timp de două zile veți lua parte la o sărbătoare a tradițiilor care va ii va familiariza pe vizitatori cu obiceiurile specifice satului românesc, prin expozițiile culinare și atelierele meșteșugărești și desigur va pregati multa  muzica populară și voie bună. Veti avea ocazia sa descoperiti obiceiurile legate de prepararea painii, sa asistati la o parada a portului popular, sa vizionati un film despre traditii si turism si desigur sa ascultati muzica folclorica in interpretarea unor artisti precum: Rodica Stan, Vladuta Lupau, Maria Butila, Lucia Potra si multi altii. Cvartetul Hypnotique va oferi un recital de muzica pop. Invitatul special al festivalului este artista Rona Hartner.

Festivalul Drumul Pâinii face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabilă și de promovare a produselor cristolovenilor.

Vă așteptăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *