Pricesnele lui Nelu Mares

Avem parte de o săptămână pe deplin muzicală la Brașov, o adevărată sărbătoare a tradițiilor românești, în registre și ipostaze diferite: dacă sâmbătă urmează să ne întâlnim și să celebrăm obiceiul coacerii pâinii, în Comuna Cristian pe DN 73 și mai apoi să admirăm performanța Ronei Hartner de a lansa nu mai puțin de 2 cduri, astăzi am fost alături de un alt artist din familia Libris care a pregătit o bucurie iubitorilor de folclor.

MARȚI, 13.08.2013, la Librăria Șt.O Iosif Brașov am lansat cd-ul PRIMEȘTE-NE MĂICUȚĂ (producător Libris Brașov 2013) pregătit de NELU MAREȘ.


Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care l-a felicitat pe interpret, observând că albumul lui Nelu Mareș ajunge printre ascultători într-un moment prielnic, anume în perioada Postului Maicii Domnului.

Nelu Mareș a cântat apoi piesa care dă titlul noului său material discografic.

SILVANA ENACHE, realizator TV a urat La mulți ani! celor care își sărbătoresc onomastica pe 15 august si a amintit că acest evenimente va ajunge și în casele telespectatorilor, prin implicarea echipelor de jurnaliști. Silvana Enache a apreciat albumul lui Nelu Mareș, sugerând că nu sunt mulți interpreți capabili să abordeze pricesnele. Materialul discografic prezentat este al treilea din cariera de peste 32 de ani a lui Nelu Mareș, un interpret care vorbește și cântă și cu inima.

NELU MAREȘ a mărturisit că și-a dorit mult să scoată pe piață acest CD care cuprinde piese mai cunoscute dar și unele mai puțin familiare publicului, mulțumind apoi producătorului. Nelu Mareș a cântat apoi piese precum: Un singur dor mai am și eu, De n-ai credință în Dumnezeu.

Preotul TUDOR SICOE a amintit celor prezenți că priceasna poate fi considerată și un limbaj duhovnicesc, un imn care însoțește omul pe tot drumul vieții, felicitându-l pe Nelu Mareș pentru abordarea acestei specii muzicale, prin care se comunică cu Dumnezeu.

Preotul CĂLIN COMȘA a apreciat faptul că într-un context în care suntem tot mai influențați de orientările culturale internaționale, unii interpreți, precum Nelu Mareș ne amintesc de importanța tradițiilor românești.

Amintind că înzestrarea vocală o moștenește din părinți, Nelu Mareș a interpretat piese precum: Spune-mi Doamne, Iartă-mă Dumnezeul meu, Maica Cerului.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Mulțumim invitaților și lui Nelu Mareș că au ales să lanseze albumul de pricesne la Librăria Șt.O.Iosif Brașov.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *