Începutul de weekend a fost de bun augur, pentru piticii care au avut curiozitatea să ajungă la Librăria Șt.O.Iosif, în mijlocul zilei. Și asta pentru că, în Salonul Șt.O.Iosif i-am așteptat pe cei mici cu o surpriză literară ilustrată, numai bună de răsfoit din scoarță în scoarță.

SÂMBĂTĂ, 25.01.2013, la Librăria Șt.O.Iosif Brașov am lansat volumul POEZII PENTRU CEI MICI (Editura Litera, 2013), de AURORA GEORGESCU, în compania prichindeilor de toate vârstele și a părinților grijulii.


Evenimentul a fost deschis de ANA ONIȚĂ, Director General Libris Brașov care a felicitat-o pe autoare pentru cartea lansată, o carte care nu are cum să nu îi încânte pe cei mici, o carte care prin personajele simpatice și prin ilustrațiile reușite stimulează imaginația cititorilor, invită la lectură și la conversații pornind de la ele.

AURORA GEORGESCU a amintit că și ea este  bunică iar copiii sunt muzele ei. Creațiile cuprinse în acest volum, completate de ilustrațiile realizate de Ș.Andreescu (autor de benzi desenate),  s-au născut tocmai din apropierea față de copii de la care autoarea pare să considere că am avea multe de învățat: poate de aceea, Aurora Georgescu i-a invitat pe adulți să învețe să primească fără să ceară înapoi, să își păstreze sufletul de copil.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cv1R4JT9QaM&feature=youtu.be[/youtube]

Și pentru că autoarea  a crescut la țară, după propriile mărturisiri, acolo unde a învățat limbajul animalelor, multe din poeziile Aurorei Georgescu au drept protagoniști tot felul de animale simpatice: pisoiași, cățeluși etc. Desigur, momentele cele mai vii ale lansării au fost acelea în care autoarea a recitat poezii precum: Plouă în pădure, Un micuț cățel isteț, Mâța hoață.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LfKIO-7OBbw&feature=youtu.be[/youtube]

A fost un eveniment plin de culoare și căldură, în acest miez de zi iernatic, de la care sperăm că cei mici au plecat măcar cu câteva versuri învățate sau cu câteva amintiri pline de haz.

Volumul POEZII PENTRU CEI MICI (Editura Litera, 2013) de Aurora Georgescu e disponibil și pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *