În 2003, am organizat prima ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică, eveniment care a crescut în popularitate, devenind un reper tradițional al primăverii culturale în Transilvania. În 2013, am inaugurat Aleea Cărții în Piața Sfatului și am dăruit brașovenilor și turiștilor din sezonul estival un frate mai mic al Târgului din martie:  fEstivalul de cArte și Muzică, un eveniment conceput după aceeași rețetă de succes a asocierii ofertelor variate cu evenimente prestigioase și seri artistice magice.

bannertargsite_1

În 2014, vestitorul cultural al primăverii de la Brașov își descoperă o nouă rudă, de data aceasta în străinătate: o rudă prin alianță, grandioasă și celebră, o rudă la care te raportezi ca la un veritabil model ce te inspiră, alături de care împărtășești afinități și scopuri comune: Salonul Internațional de Carte de la Paris. Este o alianță pe care o întâmpinăm cu bucurie, pe care ne-o dorim longevivă și productivă, o alianță din care România va avea doar de câștigat. După ce în 2013 a fost țară cu statut de invitat de onoare la acest eveniment cu tradiție în Franța, România va fi prezentă la Paris și în acest an, în standul conceput de Institutul Cultural Român având ca temă „Des livres à venir, l’avenir des livres”. Suntem încrezători în viitorul cărților în general și suntem încrezători de asemenea în  cărțile ce vor veni…mai ales în cele ce vor veni din România, lucrări care vor stimula interesul și curiozitatea cititorilor străini. Suntem onorați și entuziaști că avem șansa să promovăm imaginea României peste hotare, să susținem continuitatea unor eforturi de întărire a relațiilor culturale româno-franceze, mai ales în prelungirea a ceea ce s-a petrecut la Paris în 2013. Ne pregătim, așadar, să întindem un pod de cărți simbolic între Paris și Brașov, promovând simultan în spațiul autohton dar și în străinătate, lectura și reperele culturale valoroase.

des livres

 În perioada 21.03-24.03, www.libris.ro susține vizibilitatea României  în capitala Franței, alături de Institutul Cultural Român, în cadrul celei de-a 34 ediții a SALON DU LIVRE – cel mai important eveniment editorial din „Hexagon”, dedicat profesioniștilor (editori, distribuitori și agenți literari din peste 100 de țări) dar și publicului larg.

12

Am început deja selecția titlurilor și autorilor, colegii noștri vor pregăti  cititorilor francezi dar și celor români din diasporă sau celor aflați în vizită în capitala Franței o ofertă care va include cărți apărute în spațiul vorbitor de limba franceză în ultimul an, cărți semnate de scriitori români sub 35 de ani, carti despre Romania si nu numai. Vom participa la standul pregătit de ICR cu peste 30 de edituri, cu o mulțime de titluri care vor veni în întâmpinarea curiozităților și interesului de lectură generat de dezbaterile, lansările și discuțiile pregătite de ICR cu editori, comentatori ai fenomenului literar românesc,  traducători, jurnaliști români și francezi deopotrivă.

334

Asadar, fie că aveți drum la Paris sau la Brașov, ne găsiți in aceeași familie, a cărților și a oamenilor de cultură –  la Salon du Livre  sau la Targul International de Carte si Muzica.

Nu uitați, pe 20.03.2014  începe ediția a XI-a a Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *