Vara, aşa cum ştim,  e perioada concediilor,  perioada în care spiritul vacanţei se simte peste tot: de la politică, presă şi până la… domeniul editorial. La Librăria Şt.O.Iosif Braşov şi în centrul vechi al oraşului de la poalele Tâmpei  experienţele culturale nu dispar, ele rămân la fel de ofertante şi de expresive chiar şi în luna august, pe străzi, pe scenele din Piaţa Sfatului dar şi la umbra cărţilor. Tocmai de aceea, i-am invitat pe braşoveni la un popas de după amiază inedit, în Salonul Şt.O.Iosif, în compania poeziei şi a artelor vizuale.

12

SÂMBĂTĂ, 8.08.2015, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov am lansate volumul LU, PĂIANJENUL VISĂTOR (Editura Libris Editorial, 2015), semnat de artistul FLORIN NATU, cel care a fost în atenţia braşovenilor şi la fEstivalul de cArte şi muzică din Piaţa Sfatului, acum câteva săptămâni, printr-o expoziţie de pictură, sculptură şi desen.

Evenimentul a fost deschis de DANA ANGHELESCU, Director Editorial al Editurii Libris Editorial care a preferat să facă o introducere degajată, spontană, fără ornamente formale, atâta timp cât şi volumele autorului reprezintă, la rândul lor, expresia unor emoţii intense. Cititorii vor putea descoperi în cartea LU, PĂIANJENUL VISĂTOR mesaje subtile, metaforice despre condiţia artistului şi căutarea sensurilor adânci, însă lectura este fermecătoare, indiferent de etajele de interpretare pe care ni le propunem. Atât volumul LU, PĂIANJENUL VISĂTOR, cât şi volumul ACUM, MOMENTUL publicate de Libris Editorial sunt, aşa cum a sugerat vorbitoarea, cărţi concept, în care textul e completat armonios de imagini, cărţi care reflectă dimensiunea completă a artistului Florin Natu.

FLORIN NATU a adresat mulţumiri publicului şi editorului şi a vorbit despre cărţile sale. Volumul ACUM, MOMENTUL este o colecţie de versuri, unele mai sumbre, altele mai vesele, de fapt o colecţie de momente unice inspirate din raportarea autorului la lume de-a lungul timpului, o colecţie ilustrată şi de inspiraţia artiştilor Georgiana Paraschiv şi Claudiu Stănilă. Volumul LU, PĂIANJENUL VISĂTOR este o poveste inspirată de animalul adoptat de sora lui Florin Natu, despre o vietate care se pierde în pădure şi parcurge o călătorie inedita. E o poveste pilduitoare despre prietenie, despre ce înseamnă să fii altfel decât ceilalţi, despre aflarea unui sens în viaţă.

Autorul a dat apoi citire unor fragmente din ambele cărţi:.

Evenimentul s-a încheiat, în spirit festiv, cu o sesiune de autografe şi un pahar de şampanie. Participanţii au avut ocazia să admire şi lucrările de artă plastică (atât tablouri, cât şi sculptură) ale lui Florin Natu şi colaboratorilor săi.

Mulţumim lui Florin Natu că a ales să îşi lanseze cărţile la Librăria Şt.O.Iosif Braşov, mulţumim publicului pentru participare, a fost o după amiază relaxantă şi frumoasă, în care ne-am delectat cu mai multe forme de expresie artistică.

Volumele ACUM. MOMENTUL , respectiv LU, PĂIANJENUL VISĂTOR sunt disponibile şi pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *