În dupa amiaza de azi am propus braşovenilor mai mult decât o simplă lansare de carte, cat mai degrabă o întâlnire cu viaţa în ipostazele ei spectaculoase şi impresionante, neretuşate, necosmetizate. Astfel am adus în atenţie câteva destine ale unor oameni încercaţi de soartă şi totuşi triumfători, puse în lumină de o jurnalistă profesionistă, o personalitate care şi-a dedicat viaţa televiziunii.

JOI, 22.10.2015, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov am lansat volumul DESTINE CA-N FILME alcătuit de IULIANA MARCIUC, realizatoarea emisiunii de succes omonime de pe TVR 2 şi OANA GEORGESCU, scriitor, jurnalist şi realizator TV, o persoană cheie în activitatea Editurii All care şi-a propus să aducă în atenţie istoria şi activitatea unor personalităţi îndrăgite ale micului ecran şi ale scenei româneşti.

11

Am deschis evenimentul amintind că IULIANA MARCIUC rămâne un jurnalist care adoră provocările: după ce a realizat mai multe emisiuni la Televiziunea Română, precum Miezul Zilei, Confesiuni, Muzica e viaţa mea, Iuliana Marciuc a părăsit platoul TV clasic şi a pornit prin ţară pentru a descoperi destine fabuloase, destine ale oamenilor obişnuiţi în situaţii neobişnuite – aşa s-a născut emisiunea Destine ca-n filme, de pe TVR 2, ajunsă la sezonul al V-lea şi aşa s-a născut şi volumul pe care l-am lansat azi: o carte în care celebrităţile şi oamenii simpli adoptă calitatea de mărturisitori ale unor momente de răscruce din viaţa lor, oameni care au avut curajul să-şi urmeze visul, în ciuda premiselor defavorabile de la care au plecat, oameni care au avut puterea să-şi revină după lovituri grele, cu caracter şi curaj.

IULIANA MARCIUC a sugerat că acest volum, la fel ca alte două cărţi lansate anterior, reprezintă o completare notabilă a proiectului de aduce între pagini, într-o manieră sintetică, o serie de emisiuni de succes. Efortul sintezei se datorează şi Oanei Georgescu, cea care a contribuit semnificativ în a selecta şi a adapta poveştile memorabile prezentate la Destine ca-n filme. După cum ne-a amintit jurnalista TVR, nu a fost o muncă uşoară, atâta timp cât, la finalul a trei sezoane ale emisiunii, a adunat multe poveşti cu tot atâtea lecţii de viaţă.

Prin această carte, Iuliana Marciuc şi-a exprimat dorinţa de a promova altfel de poveşti de succes din România: poveşti adevărate şi sincere, poveşti care vorbesc despre viaţa şi provocările ei autentice. Cele peste 20 de destine evocate în volum dovedesc că viaţa bate filmul.

Iuliana Marciuc a vorbit şi despre planul de a continua acest proiect cu alte cărţi care vor selecta destine memorabile din ultimele sezoane ale emisiunii, inclusiv poveşti ale unor braşoveni (protagonista unei dintre ele, Maica Serafima, o femeie generoasă care îngrijeşte fetiţe orfane a fost alături de noi, în Salonul Şt.O.Iosif).

Invitata noastră a răspuns şi întrebărilor din public, vorbind despre admiraţia pentru aceşti campioni ai vieţii pe care i-a întâlnit, despre felul în care a impresionat-o povestea Manuelei Hărăbor (care îşi îngrijeşte fiul autist) dar şi despre felul în care emisiunea pe care o realizează a reuşit să contribuie la schimbarea în bine a vieţii celor încercaţi existenţial.

A fost o după amiază frumoasă, în care braşovenii au avut ocazia să descopere un volum ce oferă pilde vii despre generozitate, spirit de sacrificiu, despre felul în care tragediile pot să aducă la lumină ce e mai frumos din noi şi să ne amintească, cu optimism, faptul că, deşi suntem fragili şi vulnerabili, putem găsi resursele spre a deveni învingători.

Mulţumim Iulianei Marciuc pentru că a ales să lanseze acest volum la Librăria Şt.O.Iosif Braşov. Mulţumim Editurii All pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment, mulţumim publicului pentru prezenţă.

Volumul DESTINE CA-N FILME (Editura All, 2015) e disponibil şi pe www.libris.ro

Toti cei care cunosc asemenea destine a caror poveste  merita a fi impartasite, pot contacta  echipa Iulianei Marciuc pe pagina de facebook a emisiunii Destine ca-n filme  pentru a le da o sansa ca ele sa ajunga cunoscute de toata tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *