Braşovenii preocupaţi de dezvoltare personală au avut ocazia să se întâlnească cu un autor  cu reputaţie, un autor cu experienţă vastă şi cu un apetit de cunoaştere pe măsură, la evenimentul care a avut loc în apropierea acestui final de săptămână.

VINERI, 19.02.2016, la Librăria Şt.O.Iosif Braşov am lansat al doilea volum al interviurilor televizate grupate sub titlul DIMENSIUNEA PSI (Editura Pro Dao), un volum în care OVIDIU DRAGOŞ ARGEŞANU vorbeşte despre treptele iniţierii, despre importanţa sufletului, despre stima de sine şi tipurile de iubire.

11

Am deschis evenimentul amintind preocupările vaste ale invitatului nostru: a studiat medicina, a practicat psihoterapia şi psihanaliza, a exersat calea artelor marţiale dar şi diferite forme de terapie spirituală precum Reiki, Karuna Reiki. Ovidiu Dragoş Argeşanu n-a contenit să mizeze pe importanţa dezvoltării personale şi spirituale, pe explorarea întrebărilor şi răspunsurilor – etapele parcurse de el în această călătorie s-au regăsit în numeroasele cărţi pe cae le-a lansat şi care se bucură de succes.

22

ELENA APOSTOL, terapeut, l-a caracterizat pe Ovidiu Dragoş Argeşanu drept un veritabil doctor de suflete, un om cu o contribuţie remarcabilă în modelarea vieţilor celor care i-au cerut ajutorul, un om care rămâne în amintirea acelora care au avut curajul să păşească pe calea autodescoperirii personale.

OVIDIU DRAGOŞ ARGEŞANU a vorbit celor prezenti despre ideea de a publica cele două volume grupate sub titlul DIMENSIUNEA PSI – o colecţie de interviuri televizate care concentrează şi sistematizează o mulţime de idei pe înţelesul tuturor legate de probleme importante în viaţa fiecăruia precum scopul existenţei, autocunoaştere şi nu numai. Preocupările autorului pentru evoluţia spirituală se leagă şi de identificarea percepţiei asupra vieţii a celor din jur: sunt mulţi care consideră viaţa o adevărată închisoare, dar este esenţial să transformăm această percepţie, să descoperim viaţa ca şcoală sau chiar ca parc de distracţii.

Pentru a reuşi să facem asemenea salturi perceptuale este nevoie să aflăm faptul că suntem produsul alegerilor noastre şi nu o jucărie a unei zeităţi punitive. Ovidiu Dragoş Argeşanu a amintit că el crede într-un Dumnezeu înţelept care prilejuieşte experienţe din care avem ce învăţa. Invitatul a împărtăşit câteva din lecţiile pe care le-a învăţat, la rândul său: faptul că cel mai adesea oamenii sunt cei care se chinuie unii pe alţii, faptul că unii acceptă răul şi cultivă vinovăţia, faptul că adesea ne erijăm în rolul de judecători şi îi pedepsim pe cei din jur. Dar tocmai pentru că nu suntem predestinaţi şi pentru că nu există nimic rău în esenţă, avem puterea de a ne schimba şi de a evolua.

Ovidiu Dragoş Argeşanu a mărturisit că nu se consideră un reper, un model pentru cei din jur, că a făcut multe greşeli şi călătoria sa personală nu a fost uşoară. Prin cărţile sale nu a făcut decât să marcheze momente în evoluţia sa spirituală care ar putea fi de folos şi celorlalţi în a-i inspira să-şi găsească propria calea (căci fiecare individ are treptele lui de parcurs, dincolo de orice reţetă care i se oferă).

Autorul a vorbit şi despre importanţa cunoaşterii care te face mai puţin vulnerabil la influenţele exterioare, a vorbit despre superioritatea cunoaşterii spirituale (care include intuiţia şi raţiunea) în raport cu credinţa (fundamentată doar pe intuiţie) şi despre multe alte teme pe care publicul le-a ascultat cu interes.

Evenimentul s-a încheiat cu o lungă sesiune de autografe.

Mulţumim lui Ovidiu Dragoş Argeşanu pentru că a ales să îşi lanseze acest volum la Librăria Şt.O.Iosif Braşov, mulţumim invitaţilor, mulţumim publicului pentru participare. Sperăm că aţi avut parte de o întâlnire memorabilă cu un autor generos a cărui călătorie spirituală poate deveni sursă de inspiraţie şi pentru ceilalţi.

Volumul DIMENSIUNEA PSI (Editura Pro Dao) este disponibil şi pe www.libris.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *