Timpul nu pare să treacă peste artiști, în ciuda faptului că suntem trecători, in ciuda faptului  că trupul ne îmbătrânește. Când un artist ajunge în fața publicului, chiar și după 40 de ani de când a devenit popular, talentul, spiritul său și responsabilitatea profesională aduc într-un prezent spectaculos toate acele calități și acea performanță care l-au consacrat și l-au făcut de neuitat. Un asemenea moment am trăit și noi la Librăria Șt.O.Iosif, în compania unei personalități de a cărei vizită ne-am simțit onorați.

MARȚI, 24.05.2016, în Salonul Șt.O.Iosif am găzduit lansarea volumului NU ȘTIM APROAPE NIMIC (Editura Ars Longa) și a unui audiobook avându-l ca protagonist pe SERGIU CIOIU, actor interpret și compozitor de origine română, un artist care a încântat publicul în anii 60, 70 și 80 cu piese premiate la festivaluri de notorietate, înainte de a se stabili în Canada.

20160524_180139

Am deschis evenimentul amintind că acest volum, realizat prin contribuția PUȘEI ROTH (membră a USR, realizator Radio România, traducătoare și publicistă) este o invitație la descoperirea biografiei personale și profesionale a lui Sergiu Cioiu. E vorba de un dialog care dezvăluie viața artistului, care consemnează opiniile sale muzicale și evocă întâlnirile cu numeroase personalități culturale. E vorba de un volum-fereastră, care oferă panorama unei lumi, dar și a unui parcurs artistic impresionant.

SERGIU CIOIU, cel care s-a caracterizat drept un artizan al cântecului și al versului a mărturisit că această carte adusă în atenția publicului este o confesiune lungă care atinge teme numeroase: de la artă, talent și mai ales prietenie. Audiobookul completează referințele artistice din carte, unele trimițând și la cunoscuții profesioniști ai muzicii cu care Sergiu Cioiu a colaborat: Alexandru Mandy sau Dan Stoian.

Despre Sergiu Cioiu a vorbit și CRISTIAN POPESCU, coleg de breaslă, cel care, împreună cu autorul volumului lansat, au împlinit mai multe proiecte artistice internaționale. Cristian Popescu a vorbit despre curajul lui Sergiu Cioiu de a pregăti și a lansa o carte, într-un context autohton nu foarte prielnic din punct de vedere cultural.

SERGIU CIOIU a amintit că 2016 este anul Brâncuși, un an în care merită să ne amintim de marele sculptor. Surpriza pregătită de actorul și muzicianul prezent în Salonul Șt O Iosif a fost deosebită: Sergiu Cioiu a proiectat un scurt film realizat în  Târgu Jiu cu cele mai cunoscute opere realizate de Constantin Brâncuși: Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit, Masa tăcerii, completat sonor cu colecția de piese: Tripticul Brâncuși.

Apoi, autorul a oferit și un recital muzical în care ludicul scenic, intonațiile potrivite și inspirația lui Sergiu Cioiu i-au încântat pe toți cei prezenți.

A fost o după amiază memorabilă, în compania unui artist la fel de entuziast și pregătit să cucerească publicul ca în ziua debutului. Mulțumim lui SERGIU CIOIU că a ales să lanseze acest volum, folosind o abordare complexa ce a inclus muzica, vers, imagine,  la Librăria Șt.O.Iosif Brașov! Mulțumim publicului pentru participare!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *