Putem îndrăzni să spunem că această săptămână a fost una prielnică pentru lansările muzicale. La librăria Șt. O. Iosif, la doar o zi distanță de lansarea albumul „Dor De Vis” al lui Gabi Rotaru, doamna Ioana Bozga a prezentat publicului său cel de-al treilea material discografic intitulat „Viață, Viață Te Iubesc”. Acest album o reprezintă în totalitate pe doamna Ioana Bozga; ea însăși are o poftă de viață de nestăvilit demonstrând astfel, dacă mai era cazul, dragostea ei pentru suflarea pamântească. În cadrul evenimentului, artista Ioana Bozga a interpretat melodii, oferind publicului o mostră a ceea ce vor găsi pe  albumul lansat.

Am avut plăcerea de a deschide evenimentul amintind istoria frumoasă care o leagă pe Ioana Bozga de Libris, dar și apartenența artistei de cele două case ale sale: Moisei, județul Maramureș (comuna natală a artistei) și Brașovul, orașul care a adoptat-o de atâția ani.

Lansare cd Ioana Bozga
Horia Nilescu, Director Multimedia&Evenimente

Prima persoană care a luat cuvântul a fost doamna Ana Oniță, Director General Libris. Doamna Oniță s-a arătat mai mult decât încântată de colaborarea frumoasă pe care Libris o are cu artista și a felicitat-o pe aceasta pentru că este printre puținii oameni din ziua de azi care își urmează visul cu adevărat. Cu portul neatins și cu o calitate nealterată, de fiecare dată când doamna Ioana Bozga apare cu un album nou pe piața muzicală, publicul simte că primește o părticică din sufletul ei.

După doamna Ana Oniță, a urmat doamna Nadia Râncu, Manager Mix 2 TV. Deși lucrează în televiziune, doamna Râncu a recunoscut că nu  îi place sa vorbească la microfon în fața publicului . Cu toate acestea, a fost dispusă să facă o excepție pentru Ioana Bozga pe care a ajuns să o prețuiască, încă de la prima întâlnire, care a avut loc în redacția televiziunii. Ceea ce a atras-o pe doamna Râncu este   căldura sufletului artistei, o calitate rar întâlnită în ziua de azi.

caldura sufletului Ioanei Bozga
Nadia Râncu, manager Mix 2 TV

Domnul Petrică Buhnici, Directorul Casei de Cultură Codlea, a apreciat-o pe Ioana Bozga ca fiind un artist complet. Domnul Buhnici a povestit despre impresiile sale legate de Moisei și de Maramureș, în general. A observat că oamenii de acolo încă țin cu strictețe la tradiții și la respectarea lor și acest lucru se reflectă în tot ce face Ioana Bozga ca om și ca artist.

Tot din Codlea a venit și Ovidiu Stan, Director Info Codlea, care se bucură de o colaborare frumoasă cu Ioana Bozga. Acesta a povestit de presiunea pe care a simțit-o atunci când a fost rugat să scrie câteva versuri pentru discul Ioanei Bozga, dar și de mulțumirea pe care a trăit-o atunci când versurile au ajuns pe coperta cd-ului. Pentru că nici un poet nu poate scrie fără o muză, domnul Ovidiu Stan a recunoscut că una din muzele sale este chiar artista.

nici un poet nu poate scrie fara o muza
Ovidiu Stan, Director Info Codlea

Artistul Gabi Rotaru a ținut să precizeze cât de mult înseamnă Ioana Bozga pentru el. De asemenea, a mărturisit că dacă nu ar fi fost întâlnirea întâmplătoare dintre cei doi, cu ceva timp în urmă, discul său de debut nu ar fi existat, iar el nu s-ar fi putut numi astăzi artist de muzică ușoară.

discul sau de debut nu ar fi existat
Gabi Rotaru

A luat apoi cuvântul domnul Ovidiu Grădinaru. Acesta a mărturisit că i se pare nefiresc să se afle în librăria Șt. O. Iosif fără să filmeze. Pentru că artistii trebuie să dăruiască, cu fiecare spectacol, o parte din inima lor, rămâne surprins câtă generozitate există în sufletul Ioanei Bozga. Domnul Grădinaru a evocat cu nostalgie vremurile regretatei televiziuni – atât de dragă brașovenilor – TVS unde a și întâlnit-o pentru prima oară pe Ioana Bozga și unde s-au legat atâtea prietenii frumoase și durabile între artiști și oamenii de media.

a evocat cu nostalgie vremurile regretatei televiziuni
Ovidiu Grădinaru

Spre final evenimentului a vorbit doamna Bianca Bucă, realizatoare de emisiuni la TEX FM, spunând câteva cuvinte despre Ioana Bozga. A întâlnit-o prima oară tot pe holurile televiziunii și fiindcă artista are lipici la oameni – ea spune că acest lucru se datorează faptului că a fost mezina familiei – prietenia s-a legat instant. Prima lor colaborare a constat într-un proiect de televiziune româno-italian în care doamna Bozga a fost instrumentală. Proiectul a fost unul de succes, iar cele două au ținut legătura până în ziua de astăzi. Doamna Bucă a mai ținut să menționeze că dacă publicul își dorește să știe câte ceva despre Ioana Bozga nu trebuie decât să îi asculte melodiile pentru că viața ei este in versurile pieselor sale. La sfârșit, Bianca Bucă a ținut să adreseze câteva cuvinte în limba italiană soțului doamnei Bozga, domnul Giovanni Scollo. Aceste cuvinte au fost unele de laudă pentru bărbatul putenic din spatele femeii puternice.

Ultima care a luat cuvântul a fost „sărbătorita” zilei. Artista s-a limitat prin a mulțumi celor prezenți și tuturor celor care au sprijint-o de-a-lungul carierei (începând cu soțul dumneaiei până la Libris Brașov). Doamna Bozga a preferat ca melodiile sale să vorbească pentru ea, delectându-ne pentru ultima oară – în aceasta lansare – cu o melodie specială apropiată de sufletul ei.

Prin urmare, a fost o lansare de neuitat, în cadrul căreia toți cei prezenți s-au simțit bine în preajma unui artist complet dedicat pe de-a-ntregul veseliei: Ioana Bozga.

Articol realizat de Horia Nilescu pentru Librăria Șt. O. Iosif.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *