Libris.ro – Top 10 carti de dezvoltare personala

Indiferent dacă sunteţi un prosper om de afaceri, antreprenor sau propriul dumneavoastră şef, tehnicile de dezvoltare personală pot consitui cheia unei vieţi profesionale de succes.

Din fericire, pe site-ul Libris.ro există peste 600 de carţi uimitoare despre transformări profesionale, management şi căi de obţinere a succesului, astfel încât veţi putea dobândi informaţii preţioase pentru îmbunătăţirea întregii voastre activităţi.

Din sute de autori de succes aflaţi pe site-ul librăriei online Libris.ro, am selectat 10 cărţi de top din domeniul dezvoltării personale, care sunt un „must-have” pentru cei aflaţi în căutarea unor soluţii ce îi pot ajuta să se dezvolte armonios, pe toate planurile.

1. De vorba cu mine insumi – Prentice Mulford, Libris Editorial
Prentice Mulford  a fost un scriitor umorist american, care a schimbat multe ocupații de-a lungul vieții, de la marinar, căutător de aur, bucătar, profesor, jurnalist, politician şi, într-un final, scriitor: „Gândurile atrag gânduri de acelaşi fel. Păstrează fixat în minte, să zicem, gândul de putere şi sănătate şi vei atrage spre tine tot mai multe gânduri de sănătate şi putere. Gândeşte-te la ideea de forţă, de mers înainte şi vei atrage spre tine acele elemente care îţi dau forţă, care te ajută să mergi înainte.”

De vorba cu mine insumi - Prentice Mulford
De vorbă cu mine însumi – Prentice Mulford

2. Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine – Lise Bourbeau, Editura Ascendent
Această carte demostrează faptul că toate dificultăţile de ordin fizic, emoţional sau mental îşi au originea in cinci răni importante: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea şi nedreptatea.

Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine - Lise Bourbeau
Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine – Lise Bourbeau

3. Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl, Editura Meteor Press 
Viktor Frankl a trăit experienţa a trei ani de inimaginabilă teroare în lagărele naziste ale morţii, printre care cele de la Auschwitz şi Dachau. În timpul suferinţei îndurate şi-a pus la punct viziunea psihoterapeutică originală cunoscută sub numele de logoterapie. În centrul teoriei sale stă convingerea că forţa motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului vieţii. Cartea de faţă conţine istorisirea vieţii unui om care, dintr-un număr, a redevenit o persoană.

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl
Omul în căutarea sensului vieții – Viktor E. Frankl

4. Atitudinea este totul – Jeff Keller, Editura Curtea Veche
De ce oare unii oameni reuşesc în tot ceea ce-şi propun, iar alţii nu? Care este diferenţa dintre ei şi ce ar putea face cineva pentru a se număra printre învingători?
Totul ţine de atitudine, de capacitatea de a te imagina în postura de învingător, iar Jeff Keller dă exemple concrete de oameni care au reuşit în viaţă doar pentru că au păstrat în minte imaginea lor, atingand obiectivele propuse.

Atitudinea este totul Ed.4 - Jeff Keller
Atitudinea este totul Ed.4 – Jeff Keller

5. Viața ca o țeapă. Mic tratat antiratare – Alan H. Cohen, Editura Nemira
Crezi ca nu meriti sa suferi? Te bucuri de viata? Spui „da“ cand ai vrea sa spui „nu“? Ai senzaţia că toţi ceilalţi sunt mai importanţi decât tine? Nu te astepţi la nimic bun? Te laşi condus de aparenţe? Îţi înfometezi sufletul? Alan H. Cohen îţi dezvăluie zece motive care îţi transformă viaţa în chin şi îţi arată ce poţi face pentru a îndrepta lucrurile.

Viata ca o teapa. Mic tratat antiratare - Alan H. Cohen
Viața ca o țeapă . Mic tratat antiratare – Alan H. Cohen

6. Drumul către tine însuți – M. Scott Peck, Editura Curtea Veche
Cartea lui M. Scott Peck, medic psihiatru cu o îndelungată experienţă în psihoterapie, vorbeşte despre lucruri fundamentale legate de evoluţia umanităţii actuale: gândire, conştiinţă, cunoaştere şi evoluţie spirituală, dar şi despre „ştiinţa“ lui Dumnezeu.

Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck
Drumul către tine însuți – M. Scott Peck

7. Schimbând gândirea, îți schimbi viața – Brian Tracy, Editura Curtea Veche
Brian Tracy se axează pe importanţa fixării scopurilor, pe eliberarea gândirii şi pe capacitatea de a imagina propriul potenţial nelimitat. Doisprezece principii care ajută pe oricine să pornească pe calea unei vieţi personale şi profesionale mult mai împlinite.

Libris.ro - Top 10 carti de dezvoltare personala
Schimbând gândirea, îți schimbi viața – Brian Tracy

8.Cele cinci limbaje ale iubiriiGary Chapman, Editura Curtea Veche
Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman
Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

9.Creierul și inteligența emoțională – Richard J. Davidson, Sharon Begley, Editura Litera
Dupa 30 de ani de studiu al chimiei creierului, Davidson ne dezvăluie modul în care tiparele noastre cerebrale ne pot schimba viaţa şi ce putem face pentru a ne îmbunătăţi răspunsurile emoţionale, folosind în acest scop inclusiv meditaţia. O carte indispensabilă pentru înţelegerea emoţiilor noastre!

Creierul si inteligenta emotionala - Richard J. Davidson, Sharon Begley
Creierul și inteligența emotională – Richard J. Davidson, Sharon Begley

10.Uneori câștigi, uneori pierzi, înveți – John C. Maxwell, Editura Amaltea
De cele mai multe ori ne oprim din învăţat atunci când am obţinut în sfârşit diploma mult visată. În realitate, abia din acest moment ar trebui să începem să învăţăm. John C. Maxwell ne arată principalele componente de care avem nevoie ca să facem faţă diferitelor tipuri de pierderi, transformând lecţiile aferente în arme valoroase cu care să luptăm împotriva eşecurilor pe care le-am putea avea pe viitor.

Top 10 carti de dezvoltare personala
Uneori câștigi, uneori pierzi, înveți – John C. Maxwell

Articol realizat de Silvana Enache.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *