Noutăți la început de an: 3 dintre ultimele cărți intrate în colecția noastră
Sursa foto: pixabay.com

Începem anul 2018 cu noutăți pentru colecția noastră de cărți, pentru ca tu să te bucuri în această primăvară de cele mai frumoase romane, cele mai utile cărți pentru dezvoltare personală și cele mai captivante povești pentru cei mici. Ție nu îți rămâne decât să treci cu atenție prin toate titlurile abia intrate în oferta noastră, pe care le găsești pe libris.ro la secțiunea Noutăți.

Până atunci noi, noi ți-am pregătit mai jos 3 titluri potrivite pentru aceste zile friguroase, pe care le poți achiziționa online și care îți vor veni rapid prin curier, chiar în confortul căminului tău călduros.

„Pantere parfumate” – Dan Alexe

Pantere parfumate - Dan Alexe
Pantere parfumate – Dan Alexe

Un cuplu de îndrăgostiți români pleacă pe urmele lui Alexandre Dumas prin Rusia și Caucaz, mergând pe aceiași pași pe care scriitorul francez îi facea de la Moscova spre Marea Caspică, în jos pe Volga, apoi prin Daghestan, Cecenia și Georgia, până la Marea Neagră. “Pantere parfumate” este un road novel baroc prin Rusia și Caucaz, pe un fundal geopolitic incerct și o sumedenie de detalii culturale, istorice și etnografice.

Romanul îi poartă pe cititori în Kalmikia mongolilor budiști, prin izul puternic de petrol al Mării Caspice, până în mijlocul războiului atroce duse de guvernul pro-moscovit din Groznîi împotriva islamiștilor ceceni de la munte.

„Carte de bucate boierești” – Mihail Kogălniceanu, Kostache Negruzzi

Carte de bucate boieresti - Mihail Kogalniceanu, Kostache Negruzzi
Carte de bucate boieresti – Mihail Kogalniceanu, Kostache Negruzzi

Bou de modă, Brânză zburată, Buciume prăjite în unt sau Babe fără lapte sunt doar câteva dintre rețetele de altădată, pe care le vei găsi în această carte de bucate, apărută în primă ediție la Iași, în 1848. Autorii? Nimeni alții decât Mihai Kogălniceanu și Kostache Negruzzi ( K-ul reflectă ortografia epocii ). Acest volum aduce în lumină modul în care românii consumau alimentele la jumătatea secolului XIX, ingredientele folosite cu preponderență, condimentele inspirate din cele 3 zone de influență ce înconjoară aceste meleaguri

„Cultură și poliție secretă în Comunism” – Cristina Vățulescu

Cultura si politie secreta in comunism - Cristina Vatulescu
Cultura si politie secreta in comunism – Cristina Vatulescu

Așa cum spuneam și la începutul acestui articol, librăria online de care te bucuri pe site-ul nostru, dispune de rubrica Noutăți, unde poți afla mereu cele mai noi volume apărute în oferta noastră. Unul dintre ultimele cărți senzaționale de pe libris.ro este “Cultură și poliție secretă în Comunism” de Cristina Vățulescu, tradusă de Cornelia Marinescu.

Cartea este o analiză revelatoare a arhivelor polițiilor secrete, autoarea oprindu-se asupra celor mai importante documente – dosarele personale – precum și asupra mai puțin cunoscutelor colecții de filme. Prin aceste analize, acest volum deschide un nou capitol în controversata relație dintre cultură și politic, din zbuciumatul secol XX.

Intră chiar acum pe site-ul nostru și comandă cele mai noi cărți, pentru că indiferent de genul preferat (beletristică, istorie, cărți de călătorie), găsești întotdeauna exact ce vrei să citești. Cărțile fizice rămân în continuare un capriciu pentru pasionații de lectură, de aceea, vrem să știm că ai de unde alege, atunci când intri în librăria online preferată. De aceea, la Noutăți găsești mereu cărți noi, aparținând celor mai în vogă scriitori, pentru cele mai frumoase ore de lectură. Rămâi alături de libris.ro, pentru că în fiecare zi îți pregătim noi surprize, de la cărți și jocuri, la muzică și produse naturiste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *