Stephen King
sursa foto: stephenking.com

Stephen King a dat peste cap toate topurile scriitorilor americani, excelând în scrierile sale din domeniul horror. Având o imaginație extraordinară, King și-a potolit setea de literatură și de Science Fiction încă din copilărie, când a deprins o dragoste aparte pentru acestea. Foarte multe din scrierile lui au ajuns să fie vândute în număr record în toată lumea, fiind traduse în zeci de limbi. Dar viața și munca lui nu au fost dintotdeauna apreciate, pentru că la începutul carierei sale, mai multe edituri au refuzat publicarea romanelor lui. Abia când New American Library a acceptat să scoate din tipare cartea Carrie, cariera lui a avut o creștere uriașă. Din acel moment și până astăzi, Stephen King a ajuns să fie cel mai bine vândut scriitor american. Paranormalul, suspansul și frica sunt prezente în toate scrierile sale și nu ar fi indicat să îl citești dacă nu mai e nimeni acasă. Ți-am stârnit curiozitatea și vrei să vezi ce anume a declanșat o isterie în rândul cititorilor, făcând din toate romanele sale cele mai bune cărți vândute, iar regizorii internaționali să vrea ecranizeze mai toate romanele sale? Iată care sunt cele mai apreciate cărți ale lui Stephen King.

1408

O carte care te va ține cu sufletul la gură, așa cum este și personajul principal al ei. O cameră de hotel bântuită îl ține captiv pe acesta și se pare că toate încercările ca acesta să părăsească cei patru pereți sunt în zadar. Vei simți că trăiești în aceeași cameră cu el și că nu ai cum să scapi. Iar dacă crezi că o singură cameră bântuită nu e de ajuns pentru pasiunea ta pentru domeniul horror, Stephen King a scris și despre case posedate.

It

Pentru cei cărora le e frică de clovni, King le-a rezervat un întreg roman. Celebrul Pennywise, probabil cel mai terifiant clovn din câți există, terorizează un grup de copii, însă prietenia lor este mai puternică decât puterea lui de a le înfiripa frica. După acest roman au fost realizate filme horror de succes, ultimul apărând în 2017.

Misery

Criticii au spus despre această carte că este cel mai bun roman al lui King, iar după el a ieșit un film de excepție. În carte este vorba de Annie, o femeie obsedată și pătimașă. Scriitorul ei preferat are un accident, iar ea se nimerește în zonă și îl salvează, însă continuarea poveștii nu este într-o direcție pozitivă, din contra. Femeia începe să ucidă pe oricine încearcă să ia legătura cu idolul ei.

Carrie

Poate cea mai celebră carte scrisă de Stephen King, Carrie este un roman despre o adolescentă batjocorită de colegi și de mama sa, care o transformă într-o victimă a societății. Tânăra descoperă că are puteri supranaturale când, la balul de absolvire, colegii îi fac o farsă și îi toarnă sânge chiar în momentul în care ea câștigă concursul de Miss. Ce urmează depășește imaginația unui om obișnuit.

Cărțile lui Stephen King sunt acum disponibile și pe Libris.ro, așa că ești doar la un click distanță de a descoperi o lume întunecată, dar plină de mister.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *