Cel mai ușor mijloc de a călători este, fără îndoială, lectura. Fiecare cititor este de fapt un călător, aflat mereu la o pagină distanță de o altă aventură într-un alt timp și într-un alt spațiu, spre o altă versiune mai profundă a propriei identități.

Tocmai pentru că cititorii pasionați sunt de fapt și călători înveterați, cu o imaginație exersată, cuprinzătoare, în 2018 ne propunem să le completăm afinitatea pentru locuri noi și memorabile cu experiența senzorială a timpurilor și a locurilor despre care citesc.

În 2018, Libris vă dezvăluie: CĂRȚI CU DOR DE DUCĂ. Vă propunem o excursie lunară în locuri minunate din Europa, pentru că sunteți cititori și aveți deschidere spre cultură și frumos. Tot ce trebuie să faceți este să comandați cărți de pe www.libris.ro, și să vă întrețineți obiceiul familiar, firesc, al răgazului pentru lectură, răgazul care ne amintește ce înseamnă să ne respectăm pe deplin pe noi înșine.

lisabona
Cărți cu dor de ducă…Portugalia

Destinația lunii martie pe care v-o propunem este la extrema vestică a Europei. Portugalia este un spațiu în care se întrepătrund influențele europene și arabe și reunește o poveste despre latinitate, exploratori cutezători, autenticitate și tradiții gastronomice și culturale.
Orice comandă plasată astăzi, 8.03.2018, pe www.libris.ro va fi înscrisă automat într-o competiție al cărei câștigător va fi desemnat prin tragere la sorți și va avea ocazia să ajungă la Lisabona, cea mai însorită capitală din Europa, un adevărat muzeu în aer liber, în care minunatele monumente istorice sunt legate de funicularele unice care traversează colinele, printre localnici veseli și pe ritmuri de fado.

Lecturile pe care vi le propunem au dor de ducă, anticpează călătoria la Lisabona și vă vor familiariza cu culoarea locală portugheză.

Descoperiți o poveste enigmatică a unui grup compus din cinci tinere femei, cinci personalități diferite unite de pasiunea pentru muzică în romanul emoționant SEARA CÂNTĂREȚELEOR semnat de Lidia Jorge, una dintre cele mai respectate scriitoare portugheze contemporane. E o poveste despre sacrificiile individuale pentru o glorie unitară, o poveste despre ambițiile tinereții, despre jazz și blues proiectată în mereu suprinzătoarea Lisabona.

Un psihiatru portughez cu o experiență africană semnează romanul ARHIPELAGUL INSOMNIEI, o poveste despre declinul unei familii patriarhale în superba regiune Alentejo. Moșia bogată, conacul solid din Alentejo ascund însă secrete adânci nerostite, relații complicate și teamă care vor fisura lent o întreagă dinastie într-o narațiune întinsă pe trei generații, condusă cu măiestrie de scriitorul Antonio Lobo Antunes.

lisabona
Cărți cu dor de ducă…Portugalia

O excursie în capitala Portugaliei nu poate să nu fie marcată de scrierile personalității complexe, poetul Lisabonei. Un spirit controversat, un sfidător al convenționalului și locurilor comune, un mesager al unei revoluții spirituale, Fernando Pessoa vă va surprinde cu siguranță și în volumul eclectic publicat de Editura Humanitas, CRONICA VIEȚII CARE TRECE, un volum în care veți descoperi lumea irealității visate a autorului portughez.
Inconfundabilul Jose Saramago, un autor care împletește ironia cu afecțiunea într-o scriitură mereu cuceritoare vă va purta într-o panoramă istorică a Portugaliei surprinsă prin destinul unor țărani săraci, un destin marcat de evenimentele care au transformat cel mai vestic stat al Europei: tranziția republicană, marile războaie, dictatura lui Salazar. RIDICAT DE LA PĂMÂNT este un roman despre nedreptate socială, despre mari iluzii și deziluzii, despre supraviețuitorii istoriei, un roman care păstrează mărcile stilistice care l-au făcut cunoscut pe Jose Saramago.

Citiți și călătoriți!

Articol realizat de Sever Gulea pentru www.libris.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *