Cel mai ușor mijloc de a călători este, fără îndoială, lectura. Fiecare cititor este de fapt un călător, aflat mereu la o pagină distanță de o altă aventură într-un alt timp și într-un alt spațiu, spre o altă versiune mai profundă a propriei identități.

Tocmai pentru că cititorii pasionați sunt de fapt și călători înveterați, cu o imaginație exersată, cuprinzătoare, în 2018 ne propunem să le completăm afinitatea pentru locuri noi și memorabile cu experiența senzorială a timpurilor și a locurilor despre care citesc.

În 2018, Libris vă dezvăluie: CĂRȚI CU DOR DE DUCĂ. Vă propunem o excursie lunară în locuri minunate din Europa, pentru că sunteți cititori și aveți deschidere spre cultură și frumos. Tot ce trebuie să faceți este să comandați cărți de pe www.libris.ro, și să vă întrețineți obiceiul familiar, firesc, al răgazului pentru lectură, răgazul care ne amintește ce înseamnă să ne respectăm pe deplin pe noi înșine.

Carti cu dor de duca... Spania

Destinația lunii aprilie pe care v-o propunem este, pe cât de familiară și de celebră, pe atât de memorabilă.  Unul dintre cele mai prospere orașe ale Spaniei, scăldat de valurile Mediteranei și vegheat de colina Montjuic cu Palatul Național și panoramele splendide, locul de joacă al arhitectului Antonio Gaudi și ale sale forme arhitecturale inspirate de armonia naturii, Barcelona este o destinație care provoacă imaginația de fiecare dată.

Orice comandă plasată astăzi, 17.04.2018, pe www.libris.ro, va fi înscrisă automat într-o competiție al cărei castigator va fi desemnat prin tragere la sorți și va avea ocazia să ajungă la Barcelona, cea mai mare metropolă de pe coasta vestică a Mediteranei, un adevărat muzeu în aer liber,presărat de creațiile inspirației și viziunilor geniale ale lui Gaudi.

Lecturile pe care vi le propunem au dor de ducă, anticpează călătoria la Barcelaona și vă vor face să simțiți din plin spiritul spaniol.

Una dintre cele  mai tinere scriitoare catalane traduse în toată lumea, Care Santos, vă propune un salt temporal și istoric în intimitatea familială și urbană barceloneze, în romanul ÎNCĂPERI FERECATE. Poveștile de dragoste și răzbunare, așa cum transpar într-o serie de tablouri misterioase investigate de o tânără moștenitoare evocă parcursul enigmatic al unei celebre familii barceloneze, oprind reflectorul narativ asupra orașului catalan din splendida perioadă modernistă a anilor 30.

barcelona

Pentru că veți ajunge în Spania, nu aveți cum să ratați un volum inedit în care veți regăsi texte ale unor romancieri spanioli notorii, de data aceasta în ipostaza de autori de proză scurtă. Volumul DRAGOSTEA ÎN SPANIOLĂ cuprinde povestiri scurte despre un sentiment cuprinzător experimentat la intensitate incandescentă latină. De la ironia acidă a lui Perez Galdos, la lumea fantastică a lui Juan Valera, bijuteriile narative din această colecție publicată de Editura All vă vor lăsa surprinde fără îndoială.

Douăzeci de ani de căsnicie suprapuși cu douăzeci de ani din Spania de după cel de-Al Doilea Război Mondial, o istorie personală care se deschide spre o istorie a unui popor – iată ce veți descoperi în romanul CINCI ORE CU MARIO. Povestea semnată de Miguel Delibes, unul dintre cei mai apreciați scriitori spanioli ai secolului al XX-lea vă va oferi o incursiune în tranziția dificilă a societății iberice de la una tradițională la una modernă. Iată o lecție de istorie și de viață pe care o puteți experimenta, în pauzele plimbărilor relaxate prin Barcelona.

De la publicarea romanului Umbra vântului, nicio excursie în capitala Cataluniei nu mai poate fi desăvârșită, fără a lectura un roman semnat de Carlos Ruiz Zafon, fără a resimți ecoul Cimitirului Cărților Uitate. JOCUL ÎNGERULUI este un roman proiectat în Barcelona anilor 20, un roman care oglindește perfect spiritul orașului: un labirint de enigme și surprize gata să se ofere celor suficient de curioși să le descopere.

Citiți și călătoriți!

Articol realizat de Sever Gulea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *