Știi care e una dintre cele mai importante decizii pentru care ne pregătim încă din primii ani de viață?

Alegerea profesiei. O alegere destul de banală aparent, însă cu un foarte mare impact emoțional.
Fie vorba între noi, o așa responsabilitate cere și un proces foarte bine organizat. Așa că, după analize îndelungate asupra propriului caracter, urmate de nenumărate teste aptitudinale făcute pe cont propriu, fiecare copil știe ce drum profesional vrea să apuce, înaintea vârstei de 7 ani.

Disneyland nu ține cont de vârstă!

 

Pentru unii dintre ei este simplu. E chiar foarte clar. Ca să fii doctor îți trebuie școală, pentru a fi șofer îți trebuie permis, iar prezentator ajungi deținând un microfon. Floare la ureche, nu?
Dar ce te faci când dream job-ul tău este să fii prinț sau prințesă în propriul tău castel sau Fulger McQueen din filmul animat Cars? Asta da belea!

Sigur că și piața forței de muncă este suprasaturată pe domeniul fantastic, așa că greu mai găsești un post vacant pentru Olaf din Frozen de pildă. Singura opțiune valabilă rămâne să ne orientăm spre alte oportunități.

Am făcut un mic research și am găsit un tărâm (vorbim în termeni fanteziști ca să păstrăm mirajul) unde nu există astfel de limitări. Am înțeles că acolo fiecare copil (şi nu numai) își poate trăi cel mai mare vis și are parte de cele mai bune traininguri în domeniu, livrate chiar de personajele lor preferate.

Ținutul e localizat în Franța, culmea, într-unul dintre cele mai romantice orașe ale Europei, în partea de Est a Parisului. Ce locație mai potrivită ar putea exista pentru un astfel de loc magic, decât tocmai răsăritul?

Acum 26 de ani, magia a călcat granițele Europei, iar în cinstea ei s-a ridicat un castel de poveste, care avea să răsară la intrarea în orășelul cunoscut astăzi drept Disneyland Paris.

Suntem siguri că ai auzit și tu despre acest loc. Noi încă nu am avut ocazia să-l vizităm, însă citind despre el am aflat multe lucruri. Problema cu majoritatea adulților este că nu mai cred cu atâta ușurință în tot ceea ce citesc, așa că avem nevoie de cineva care să ne ajute să credem…prin dovezi, desigur.

Am pus la cale o misiune specială, cu locația la Disneyland Paris pentru trei agenți secreți. Vacanța de vară abia ce s-a încheiat, însă visul și copilăria trebuie să se păstreze în sufletul oricărui școlar, așadar, ca să mai îndulcim începutul anului școlar lansăm un concurs pentru toți cititorii Libris. Orice comandă plasată până la data de 19 septembrie 2018, pe www.libris.ro, care conține cel puțin un produs din categoria Manuale – Carte Școlara, care este livrată cu succes, va fi înscrisă automat într-o competiție al cărei câștigător va avea ocazia să-și trăiască visul la Disneyland Paris.

 

Noi ne-am făcut temele și am citit despre acest parc de distracții, însă parcă nu ne vine a crede că există un loc cu atâta încărcătură magică în lumea în care trăim. Am găsit și câteva curiozități, a căror veridicitate ne-am dori să o testăm cu ajutorul tău. Informațiile sunt în număr de 13 și te provocăm să le verifici de îndată ce vei ajunge să trăiești experiența Disney. Numărul este o pură coincidență și suntem siguri că basmele nu aduc ghinion.

disneyland libris

 

13 curiozitați cu 13 provocări
1. Se spune că în orice moment al zilei, în parc este prezent un singur Mickey. Astfel copiii pot înțelege cu adevărat că acest personaj există și este unic.
Provocare: Surprinde într-o poză două personaje Mickey.
2. Caruselul Space Mountain: Mission 2 de la Disneyland Paris este cel mai rapid din cele cinci în funcțiune. Este de asemenea, singurul care merge cu susul în jos. Pentru a propulsa mașinuțele la 74 k/h în două secunde, caruselul folosește o tehnologie asemănătoare cu cea folosită în cazul unui portavion pentru lansarea aeronavelor.
Provocare: Dă o tură în caruselul Space Mountain 2 și încearcă să ții ochii deschiși tot timpul cursei.
3. Pe Main Street în Disneyland Paris, la fel ca în toate parcurile Disney, vei găsi un adevărat frizer la locul de muncă. Walt Disney a dorit să-i plătească un tribut tatălui său, care a avut această meserie.
Provocare: Caută frizeria.
4. Nici un magazin nu vinde gumă de mestecat în parcurile Disney. Motivul acestei decizii a fost dorința de a menține parcurile cât mai curate.
Provocare: Verifică fiecare magazin care îți iese în cale și caută pachete cu gumă de mestecat.
5. Există un departament la Disneyland Paris, numit „Wildlife”, a cărui responsabilitate este să se ocupe de numeroasele animale sălbatice care aleargă prin parc. Disneyland este casa unor sute de iepuri sălbatici, care sunt prinși și eliberați în fiecare an de către angajații care au găsit la un moment dat chiar și o vulpe care se ascundea în caruselul Peter Pan.
Provocare: Surprinde într-o poză un animăluț sălbatic.
6. Limuzina aflată la intrarea în Studio Tram Tour, din spatele atracției Magic în Walt Disney Studios Park este limuzina reală utilizată de Cruella de Vil în filmul 101 Dalmațieni.
Provocare: Studiază îndeaproape limuzina și vizionează filmul animat pentru a descoperi adevărul.
7. Dacă ridicați vechiul telefon din interiorul magazinului New Century Notions, puteți auzi convorbirile dintre localnici.
Provocare: Caută telefonul și ascultă convorbirile – este singura ocazie în care trasul cu urechea este permis 🙂
8. Una dintre ferestrele cu vitralii ale castelului afișează uneori un boboc de trandafir, iar alteori doi porumbei îmbrățișați.
Provocare: Fotografiază fereastra și vezi ce variantă ai surprins.
9. În fotografiile cu bliț, unul dintre gardienii castelului va apărea roz, iar celălalt albastru. În aceeași situație se află și statuia corbului, ai cărui ochi devin roșii la întâlnirea blițului.
Provocare: Fotografiază cele trei statui și vezi cu ochii tăi schimbările de culoare.
10. Ascultând mormântul mare de marmură din cimitirul care se află în apropierea atracției „Frontierland Haunted Manor”, se poate auzi sunetul unei inimi care bate.
Provocare: Găsește piatra funerară și ascultă bătăile inimii.
11. Pe Main Street, cupola imensă a magazinului lui Harrington are o acustică specială, iar dacă doi oameni își șoptesc de la un capăt îndepărtat al cupolei la altul, se pot auzi reciproc.
Provocare: Încearcă acest truc cu tovarășii tăi de călătorie, șoptindu-le un secret.
12. Ca în toate parcurile Disney, castelul de la Disneyland Paris este poziționat cu vedere spre sud, astfel că vizitatorii pot face poze în orice moment al zilei, de pe Main Street, fără să aibă grija luminii.
Provocare: Fotografiază castelul la intrarea și la ieșirea din parc. Compară pozele și vezi dacă lumina este potrivită în ambele.
13. Castelul din Disneyland Paris este singurul dintre toate parcurile Disney care găzduiește un dragon în cripta sa. Acest dragon, care se mișcă și oferă ocazional vizitatorilor un zgomot autentic, este cel mai mare personaj robotizat din parc, având o lungime de peste 22 de metri.
Provocare: Găsește dragonul și încearcă să-i ții piept.

Acum că ți-ai notat toate provocările, nu mai rămâne decât să plasezi comanda și să fii cu ochii pe pagina de Facebook Libris pentru că în data de 28 septembrie 2018 se va face extragerea câștigătorului. Multă baftă și nu uita, Disneyland nu ține cont de vârstă!

Articol realizat de Iulia Totoianu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *