Ați citit romanele britanicei Jojo Moyes?

„Adevărata prietenie e aceea pe care o reiei exact de unde ai lăsat-o, indiferent că a trecut o săptămână sau doi ani.” – Jojo Moyes

Ați citit romanele britanicei Jojo Moyes?

Cauți povești de dragoste care să te impresioneze și să te inspire? Romanele britanicei Jojo Moyes te vor face să trăiești intens fiecare pagină, cu lacrimi de bucurie sau tristețe. Fiecare dezamăgire și pierdere suferită pe parcursul acestor călătorii, fiecare regăsire ori nouă întâlnire, îți vor aminti de primii tăi pași în iubire, dar și de primii fiori ai dragostei.

Moyes reușește toate acestea prin crearea de portrete autentice, ale unor femei puternice și independente, care nu își încep mereu drumul într-o notă optimistă.
Femeia, în ochii lui Moyes, este de o complexitate și efervescență ieșite din comun. Dragostea, pe de altă parte, este o forță a naturii care schimbă oameni, trece dincolo de timp, aduce fericire, dar este și cauza multor suferințe. Ea transformă vieți și destine, dându-le în același timp sens.
Dacă în romane precum bestsellerul „Înainte să te cunosc” și „Un bilet pentru Paris” ni se prezintă femeia ingenuă și plină de viață, pe care iubirea o marchează profund, în cărți precum „Ultima scrisoare de dragoste”, ori „Fata pe care ai lăsat-o în urmă” ne sunt prezentate povești de viață ale unor femei complexe, care sunt unite în timp.

Ultima scrisoare de dragoste - Jojo Moyes

Poveștile tinerelor Lou Clark (Trilogia „Înainte să te cunosc”) și Nell („Un bilet pentru Paris”) sunt, așadar, ale unor femei la început de drum.
Lou Clark, este o tânără optimistă, care duce o viață plină de durere dar și de iubiri neașteptate, pe când Nell are oportunitatea de a-și descoperi o latură pe care nu și-o cunoștea: aceea de ființă independentă și indrăzneață în vizita ei în Paris.
Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth („Ultima scrisoare de dragoste”) găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare care datează din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat. Povestea din trecut și cea actuală, cea a lui Ellie, implică o dragoste pătimașă și interzisă. Se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste readuc la viață o iubire care sfidează timpul.
Fata pe care ai lăsat-o în urmă”este povestea captivantă a două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc. Portretul unei femei îi este dăruit lui Liv Halston de tânărul ei soț, cu puțin înainte de moartea lui fulgerătoare. O întâlnire întâmplătoare îi dezvăluie femeii adevărata valoare a picturii, declanșând în același timp o luptă încrâncenată care va pune în pericol prima iubire pe care a simțit-o după tragedia suferită, precum și speranțele viitoare la fericire.
Romanul „Un bărbat și o femeie” este, pe de altă parte, povestea unei mame singure, a unei familii haotice și a unui străin chipeș, pe scurt, a unei iubiri neașteptate.

Acestea sunt doar câteva dintre titlurile premiatei Jojo Moyes, scriitoare britanică, de profesie jurnalist.
Dacă te-am făcut curios, te așteptăm cu titlurile mai sus menționate, pentru lecturi captivante și pline de emoție.

Articol realizat de Roxana Molocea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *