Cărțile în format digital sunt foarte căutate în această perioadă în care nevoia de a ne informa, dar și de a ne relaxa a crescut.
Iată de ce în acest context social este recomandat să descarci și să citești cărți în format EPUB sau PDF. Pornind de la ușurința în utilizare, descărcarea rapidă, până la ocuparea unui spațiu restrâns, cărțile de tip ebook conferă beneficii considerabile celor care le accesează.

ebooks libris.ro

1. Cărțile digitale se pot descărca instant

Atunci când achiziționezi ebooks, nu este nevoie să ieși din casă să le cumperi sau să le împrumuți de la biblioteca locală. Le poți achiziționa direct din librăria digitală și le poți descărca instantaneu pe dispozitivul tău. Poți achiziționa o întreagă bibliotecă de cărți noi pe libris.ro, de pildă, în timp ce stai pe canapea, savurând o cafea. Descoperă și tu secretele celor mai bine citite cărți din acest moment: Educația digitală, Fake news în epoca de aur, Trăgători și mistificatori, dar și Sapiens- Scurtă istorie a omenirii.

2. Ebook-urile sunt ușor de transportat

Majoritatea dispozitivelor de tip electronic au o greutate redusă. Este ușor să transporți un dispozitiv care să conțină o întreagă bibliotecă de titluri (în metrou, în parc sau la cafenea), mai ales atunci când împrejurarea nu-ți permite să cari prea multe cărți printate. Dacă termini de citit o carte în timpul călătoriei tale, este simplu (și ieftin) să descarci un nou ebook.
Indiferent dacă citești de acasă, la birou sau în parc, poți să încarci toate cărțile digitale dorite pe telefonul pe care îl transporți deja cu tine oricum. Acest lucru îți permite să ai mereu la îndemână o întreagă bibliotecă chiar în buzunarul tău, astfel că vei putea accesa cărțile digitale oriunde te-ai afla.

3. Cărțile digitale pot fi ecologice

Poate părea ciudat să crezi că un dispozitiv electronic ar putea avea un impact mic asupra mediului, însă fabricarea unui Kindle produce puțin CO2, fiind o variantă de succes atunci când spațiul nu mai permite încărcarea cu noi cărți printate.

4. Poți scăpa de stresul taxei de returnare a cărților la bibliotecă (în cazul unei întârzieri)

Atunci când împumuți un ebook nu te mai confrunți cu situația neplăcută de a plăti taxe suplimentare, deoarece nu mai ești presat să reții data de returnare a cărții.

7 motive pentru care să descarci și să citești cărți digitale

5. Cărțile digitale ocupă puțin spațiu

Cei care citesc frecvent tind să adune multe cărți. Acestea pot ocupa mult spațiu și pot aglomera biblioteca de acasă. Pe când, chiar și cea mai mare colecție de cărți electronice nu va ocupa foarte mult spațiu fizic. Este mult mai ușor să gestionezi o bibliotecă digitală mare. Varianta unui ebook te ajută să protejezi cărțile preferate printate pentru momentele în care vrei le iei în vacanță cu tine. Astfel poți să uiți de colțuri îndoite, pete pe copertă sau nisip între paginile preferate. Dispozitivul electronic permite stocarea tuturor cărților care contează pentru tine pentru astfel de momente plăcute.

6. Cărțile electronice pot fi citite pe întuneric

Deoarece dispozitivele electronice sunt iluminate, nu este necesar să ai la îndemână o sursă de lumină externă pentru a le citi – poți citi pe întuneric sau poți menține lumina scăzută. Atâta timp cât dispozitivul electronic este încărcat, poți citi în pat, chiar și în timpul întreruperilor de curent sau seara, în aer liber, fără să fie necesară lumina externă.

7. Cărțile nou apărute sunt ieftine în format PDF sau EPUB

Cărtile electronice sunt adesea ieftine. Dacă preferi să cumperi cărți, mai degrabă decât să le împrumuți de la o bibliotecă sau de la un prieten, poți economisi bani, alegând versiunile digitale.
Pe libris.ro dispui de cele mai noi cărți la un click distanță, iar la achiziționarea acestora beneficiezi de acces instant la cărți în format EPUB sau PDF. Descoperă cartea ta preferată în cele peste 3000 de titluri, de la psihologie practică și dezvoltare personală, până la istorie, business sau chiar cărți pentru copii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *