Cele cinci cărți propuse ca noutăți editoriale redefinesc fie prin ficțiune, fie prin exemple de psihologie practică felul în care percepem viața, iubirea, sănătatea, dar și diferențele dintre femei și bărbați. Iar cei îndrăgostiți de scrierile lui Haruki Murakami pot citi cărțile lui retipărite, în varianta necartonată, de la Editura Polirom. Autorul care și-a redescoperit încrederea în sine prin sport și testarea propriilor limite transformă fiecare roman într-o căutare sau regăsire a sensului vieții, adevărate aventuri fantastice, pline de exotism și culoare.

1. Viața ca o țeapă! de Alan H. Cohen– mic tratat antiratare, reeditat la cererea publicului

Autorul spune pe șleau de ce unii pot simți că viața le-a tras țeapă. Pornind de la faptul că îi consideră pe ceilalti mai importanti decat pe ei înșiși, viata lor socială nu are legătură cu cea interioară, spun des DA când vor să spună NU, încearcă să-i schimbe pe cei din jur și, mai ales, au uitat să se bucure de călătorie, fiind mult prea concentrați pe destinație.
Apărută la Editura Nemira, Viața ca o țeapă arată în zece capitole de ce norocul ți-l faci singur și cum să încetezi să-ți mai irosești energia cu acei oameni sau cu acele lucruri care nu te reprezintă și care nu îți fac bine. Exemplele practice sunt adevărate capsule pline de umor menite să te ajute să-ți dezvolți creativitatea, dar și să-ți recuperezi puterea interioară.

2. Secolul pandemic de Mark Honigsbaum– premiată Best Book de către The New York Times, The Observer, Mail on Sunday

Editura Creator propune această carte (disponibilă cu precomandă) într-un moment delicat pentru întreaga lume. O incursiune în istoria contagiunii mondiale, de la gripa spaniola la Covid 19, cartea este o relatare fascinantă a ceea ce ne-au învățat ultimii 100 de ani despre pandemii.
Încă de la pandemia de gripă spaniolă din 1918, oamenii de știință au visat să prevină focarele de boli infecțioase. Cu toate acestea, în ciuda unui secol de progres medical, dezastrele virale și bacteriene continuă să ne ia prin surprindere. Secolul Pandemic expune limitele științei împotriva naturii și modul în care aceste crize globale sunt modelate în egală măsură de microbi, cât și de oameni.

5 noutăți editoriale care îți vor schimba perspectiva asupra vieții

3. De ce femeile uită greu și bărbații repede? de Marianne J. Legato – o colecție intimă de sfaturi, probleme și soluții pentru reconcilierea diferențelor

Editura Curtea Veche recomandă o carte despre bărbați și femei, dar și despre reconcilierea diferențelor dintre ei.
Autoarea atrage atenția asupra faptului că bărbații și femeile gândesc diferit și privesc lumea în care trăiesc prin filtre absolut distincte.
Acest adevăr nu este nicăieri mai pregnant decât la nivelul creierului, organul care găzduiește tot ceea ce ne face umani: pasiunile, intuiția, concepția asupra lumii înconjurătoare, întreagă noastră viață intelectuală și afectivă.
Cum putem depăși această distanță fiziologică? Dr. Marianne Legato prezintă în cartea de față strategii și trucuri pentru a învața să gândim ca celălalt sex și pentru a înlesni o comunicare de multe ori aflată în impas. O bună înțelegere a celui de lângă noi este primul pas către relații de cuplu mai sănătoase și o viață sentimentală împlinită.

4. Suflete de sticlă de Gyorgy Gaspar – carte bestseller care prezintă dragostea dezbrăcată de iluzii

În această carte apărută la Editura Pagini de Psihologie, narațiunea și psihologia științifică se întrepătrund pentru a descoperi o parte din sensul vieții. Autorul pornește la drum cu intenția de a dezvălui povestea a doi oameni: simțirile, gândurile, atitudinile, dialogurile, comportamentele, obiceiurile și destinul lor. Un „el“ și o „ea“, la fel că noi toți – cu îndoieli și frici, cu amintiri dureroase și regrete care nu mai mor odată, cu pete pe suflet și măști care ascund traume. Curajul și asumarea sunt comorile pe care personajele le regăsesc, atunci când trec pragul cabinetului naratorului. În paginile cărții poți descoperi ce se află dincolo de comportamentele umane inexplicabile și poți simți puterea infinită a relațiilor interpersonale, care au la fiecare capăt câte un suflet de sticlă.

5. Jurnalul unui post terapeutic de 40 zile cu apă de Cezar Elisei – mărturisirea recăpătării sănătății prin credință

Meridiane Publishing prezintă o carte despre puterea credinței și recăpătarea sănătății prin adoptarea unui post terapeutic de 40 de zile cu apă.
De multe ori lumea speră ca miracolul să se producă de la sine, fără efort însă postul terapeutic aduce miracolul vindecării numai prin asocierea cu practica rugăciunii, credința în Dumnezeu care mijlocește harul tămăduirii, fără bani cheltuiți sau efecte adverse. Cei care au încercat împărtășesc faptul că s-au simțit liniștiți și împăcați cu ei înșiși, oferind curaj și celor care vor să meargă pe acest drum.

Descoperă noutăți editoriale din diverse domenii, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici: de la beletristică, cărți de dezvoltare personală, cărți în engleză, dar și cărți pentru copii. Cumpără cărți online de pe libris.ro și fii zilnic la curent cu cele mai noi oferte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *