De ce cititul împreună cu un părinte este benefic pentru aceștia?
Să citim copiilor noștri cu voce tare este benefic pentru ei. De la cărți printate până la varianta modernă, cărți pentru copii de tip ebooks, părinții pot alege lecturile în funcție de vârsta copilului, interesele acestuia sau în funcție de abilitățile pe care aceștia doresc să le dezvolte la cel mic. Cărțile online reprezintă de multe ori o variantă excelentă de îmbunătățire a vocabularului sau a interactivității. Pe libris.ro gama de cărți pentru copii în varianta ebooks acoperă o plajă largă de interese, dar și de vârste: de la aventurile lui Bondărel în descoperirea iubirii sub diversele ei forme, la exoticele povești persane sau la cele din Pamir, până la cărțile mai sofisticate pentru adolescenți.

7 beneficii ale cititului de ebooks pentru copii

 

Iată câteva beneficii ale cititului împreună cu unul din părinți:

Numărul de cărți pe care copilul le citește acasă este cel care conferă succesul de mai târziu la școală.
S-a demonstrat că citirea împreună cu părintele încurajează abilitățile timpurii de învățare a alfabetului, îmbunătățind în același timp abilitățile de ascultare, vocabularul, înțelegerea citirii și ortografia.
Timpul petrecut citind ajută dezvoltarea cognitivă a copilului și creează o relație pozitivă cu lectura, aspect care devine cu atât mai important cu cât copilul este mai mare.
În cadrul unor studii s-a constatat faptul că acei copii cărora li s-a citit în mod regulat încă de la vârste fragede au avut un comportament mai bun și o hiperactivitate mai mică la vârsta de 4-5 ani, după începerea grădiniței.
Ritualul citirii cu unul din părinți ajută la crearea unei relații mai bune, o interacțiune focusată și plină de liniște și bucurie pentru copil, dar și pentru părinte.
Citirea împreună cu unul din părinți are un impact pozitiv asupra rutinei de somn, dar și a încrederii în sine a celui mic.
Părinții pot accesa o serie de ebooks în română pe libris.ro, cu mutiple avantaje pentru cei mici:
Cărțile de tip ebooks sunt ușor de transportat, astfel încât copiii le pot lua oriunde cu ei, fără grija îndoirii coperților sau pătării cu cerneală sau cu alte lichide a personajelor preferate.
Aceste cărți ocupă puțin spațiu în rucsac și sunt ușor de cărat.
Îi încurajează pe copii să citească mai mult.
Cărțile digitale sunt interactive, pot oferi jocuri, puzzle-uri și alte activități de realizat împreună cu părinții și nu numai.
Copiii tind să privească mai mult cuvintele și să citească mai încet pe un dispozitiv, conferind o înțelegere mai bună a firului poveștii.
Cărțile de tip ebooks costă mai puțin.
Părinții pot oricând să citească cu cei mici, iar unul dintre beneficiile citirii împreună a unei cărți este conversația centrată pe copil. Oferă oportunitatea de a stimula copilul să facă diverse comentarii despre ceea ce se întâmplă în poveste, punând întrebări care se învârt în jurul experienței de viață a celui mic, de exemplu:

Întrebările deschise despre ce simte copilul în legătură cu povestea sau ce crede că se va întâmpla în continuare stimulează imaginația, precum și înțelegerea acestuia. Acest dialog inițiat de părinte face astfel cititul benefic pentru dezvoltarea creierului copilului.
Descoperiți toată gama de ebooks pentru copii pe www.libris.ro si comandati din confortul propriei case. Oferiți celor mici oportunitatea de a-și dezvolta gândirea, creativitatea si empatia prin diverse lecturi.

One Response

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *