Top 10 cele mai vândute cărți online în luna august

Cititul de cărți bune nu reprezintă doar o simplă plăcere, ci o adevărată sursă de beneficii. Pe lângă faptul că îmbunătățește vocabularul, o carte bine scrisă ne ajută să ne dezvoltăm empatia și să avem o viață mai productivă și mai împlinită.
Cercetările din domeniu au demonstrat că persoanele care citesc ficțiuni bine scrise pot ajunge să înțeleagă și să empatizeze cu mai multe persoane. Acest lucru se poate datora faptului că o ficțiune bine construită ne transpune în experiențele și gândurile unor oameni care sunt diferiți de noi. Astfel de cărți provoacă așteptările cititorului și îi demontează preconcepțiile, încurajându-l să fie mai îngăduitor.

Top 10 cele mai vândute cărți online în luna august
Cu libris.ro îți merge din plin luna aceasta, deoarece îți poți reînnoi biblioteca cu titluri numai bune de savurat în acest început toamnă. Am pregătit pentru tine zece cărți bine scrise, cel mai apreciate de cititori ca tine în luna august. Accentul cade pe relațiile interumane, dragoste, dezvoltare personală și depășirea limitelor:

1. Iartă-mă că te-am iubit – Ela E.H.
Editura Creator ne surprinde cu o carte despre o iubire neîmplinită. Personajul feminin pare că pune de la început iubirea sub semnul întrebărilor sfâșietoare: mă iubește/ nu mă iubește. Firul complex spune de fapt povestea unui bărbat indisponibil și o femeie care se îndrăgostește nebunește de el.
Elementele cheie care străbat romanul amintesc de frica de singurătate, dar și de abandon. Iubirea neîmpărtășită are repercusiuni dramatice însă regăsirea echilibrului vine ca o salvare pentru femeia care uitase de sine, deoarece „nu întotdeauna ne găsim acolo unde ne-am pierdut”.

2. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga
Apărută la editura Litera, Curajul de a nu fi pe placul celorlalți este rețeta la îndemână despre cum să te eliberezi de constrângeri impuse, să îți schimbi viața și să fii cu adevărat fericit.
Învățăturile celor doi autori vorbesc despre cum să îți descătușezi forța interioară pentru a trăi potențialul adevărat.
Cartea este construită sub forma dialogului socratic, punând față în față un învățăcel care se îndoiește de spusele maestrului și maestrul care îi demontează prin argumente neîncrederea, arătând cum fiecare dintre noi are control asupra propriei vieți. Traumele create în trecut nu trebuie să mai fie un impediment, iar așteptările celor din jur de cele mai multe ori au legătură cu ei înșiși, nu cu felul în care simte fiecare dintre noi să trăiască, să facă alegeri sau să se raporteze la viață.
Curajul de a renunța la astfel de limitări este forța care propulsează schimbarea și care deschide drumul spre libertate.

3. Pacienta tăcută – Alex Michaelides
Un alt roman reușit de la editura Litera, Pacienta tăcută prezintă viața Aliciei Berenson, o pictoriță talentată și renumită. Toate coordonatele vieții ei par să indice o existență idilică: este căsătorită cu un fotograf de modă, trăiesc într-o casă frumoasă, în apropierea unui parc, într-o zonă elitistă a Londrei. Totul se schimbă însă în seara în care soțul ei se întoarce târziu acasă de la o ședința foto. Alicia face un gest care îi schimbă total viața și care intrigă ulterior pe mulți, îl împușcă de cinci ori în față. După această întâmplare, ea refuză să ofere explicații sau să mai vorbească timp de mai mulți ani.
Refuzul pictoriței de a vorbi despre incident, transformă tragedia actului săvârșit într-un izvor continuu de presupuneri din partea comunității din care face parte. Acest lucru face ca prețul tablourilor sale să crească foarte mult. În tot acest interval, Alicia este izolată și ferită de revistele de scandal, fiind internată la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.
Misterul pare să-și găsească rezolvare, o dată cu intrarea în scenă a psihoterapeutului Theo Faber. Prins de aceeași febră a misterului care învăluie gestul Aliciei, psihoteraputul acceptă provocarea. Drumul către adevăr și cauze este însă presărat cu obstacole și primejdii.

4. Arta manipularii – Kevin Dutton
Editura Globo ne prezintă Arta manipulării, o carte despre persuasiunea care se manifestă într-un mod subtil, dar suficient de rapid încât să nu lase loc de interpretări sau prea mult de gândit celui care este dezarmat de tehnici simple.
Cartea oferă exemple de persuasiune din zona psihologiei psihopaților, a ucigașilor în serie și a escrocilor, vorbește despre strategiile politice ale lui Winston Churchill, face o incursiune în fascinanta lume a artelor marțiale, încheind cu tehnicile călugărilor budiști, magicienilor, comicilor, vânzătorilor, dar și cu deprinderile broaștelor care se păcălesc reciproc.
Cartea lui Kevin Dutton explorează științific tehnici diverse de persuasiune, pentru a deschide o fereastră către posibilitățile multiple pe care aceste metode le pot surprinde.

5. Băiatul cu pijamale în dungi – John Boyne
Editura Rao aduce în prim plan o carte despre prietenie, inocență și non discriminare într-o lume în care prejudecata a luat forme grotești, cele ale lagărelor naziste. Este povestea unui băiețel german pe nume Bruno, care se mută cu familia departe de oraș. Noul loc pare bizar, deoarece casa lor e singura locuință adevărată. Inocența lui Bruno nu îl lasă să întrevadă adevărul, el fiind mai degrabă uimit de numărul mare de oameni îmbrăcați în pijamale în dungi, adunați în spatele unor garduri nesfârșite de sârmă ghimpată.
În explorările lui prin împrejurimi, Bruno descoperă un alt băiețel, care trăiește în spatele gardurilor. Cu sufletele nepătate de preconcepții, copiii ajung să se împrietenească și să se conecteze la un nivel profund, la care adulții din spatele și de dincolo de gard nu pot spera.

6. Supranatural – Joe Dispenza
Editura Act și Politon prezintă o carte despre potențialul uman. Supranatural susține cu argumente științifice că orice om poate face lucruri așa-zis supranaturale. Singurul impediment stând doar în credințele limitative cu care fiecare a crescut.
Exemplele de oameni obișnuiți care au uimit o lume întreagă sunt multe, de la maestrul în arte marțiale chinez Li Ching-Yuen, care a trăit 256 de ani, la dovezile multiple despre vindecarea spontană a nenumărate boli, până la yoghinul celebru Milarepa care a demonstrat că legile fizicii pot fi sfidate, atât timp cât ne eliberăm de preconcepții limitative.
Dr. Joe Dispenza susține faptul că extinderea potențialului uman este o alegere, dar și o tendința des întâlnită în zilele noastre, perioadă dominată de întrebări legate de ce se poate face sau cum se poate face pentru descătușarea libertății interioare.
Cartea vorbește despre misticism, vindecare, dar și despre cum să deschidem noi căi în viață, pentru accesarea libertății interioare și atingerea succesului.

7. O educație emoțională-Alain de Botton
Editura Vellant ne încântă cu o altă carte reușită a lui Alain de Botton, o carte despre inteligența emoțională. Scrisă într-o manieră psihologic-filosofică, O educație emoțională ne dezvăluie faptul că iubirea este mai mult decât un simplu sentiment supus fluctuației și schimbării, ci este o calitate care merită cultivată. O persoană inteligentă emoțional știe cum să-și activeze resursele de încredere, generozitate, umor, deschidere și comunicare sexuală. O astfel de persoană își ia timpul necesar pentru a descoperi echilibrul între ceea ce îi aduce bucurie (profesional, personal) și presiunile venite de la exterior.
Un aspect important care hrănește bucuria și împlinirea în viață, atrage atenția Alain de Botton, este abilitatea de a rămâne recunoscător pe parcursul întregii vieți.

8. Suflete de sticlă-Gyorgy Gaspar
În această carte apărută la Editura Pagini de psihologie, narațiunea și psihologia științifică se întrepătrund pentru a descoperi o parte din ceea ce mulți caută, sensul vieții. Autorul dezvăluie povestea a doi oameni, pornind de la simțirile, gândurile, atitudinile, dialogurile, până la comportamentele, obiceiurile și destinul lor. Firul roșu al cărții se împletește din îndoieli și frici, iar amintirile dureroase și regretele scot la iveală traumele personajelor. Cei care trec pragul cabinetului naratorului reușesc să-și regăsească libertatea interioară prin curaj și asumare.

9. Vindecarea copilului interior-Stefanie Stahl
Editura Litera pune la dispoziția cititorilor o carte cu accente psihologice, care are toate șansele să vă poarte într-o incursiune a vindecării. Autoarea atrage atenția asupra faptului că atunci când doi oameni se ceartă, conflictul este declanșat de acele părți rănite din fiecare dintre ei, copiii interiori. Încrederea scăzută în forțele proprii, îndoiala, traumele din copilărie, toate pot fi factori declanșatori pentru un astfel de conflict.
Psihoterapeuta Stefanie Stahl este de părere că acea parte din noi rănită, copilul interior, are nevoie de atenția adultului din noi. Acceptarea și alimentarea cu dragoste și afecțiune devin antidotul care vindecă rana și permit sinelui să se exprime plenar.

10. Permite-mi sa te mai iubesc puțin – Ela E.H.
Editura Creator dezvăluie un roman despre iertare și drumul personajelor până în acel punct.
Personajul feminin trăiește drama de a fi părăsită de bărbatul pe care îl iubea. Ea este salvată de un străin, care o ajută să-și înceapă procesul de vindecare. Tot el este cel care o protejează în momentele ei de vulnerabilitate.
Cititorul descoperă pe parcurs dacă femeia rămâne în brațele protectorului sau aleargă din nou către bărbatul care o abandonase, într-o refacere nefastă a traseului inițial.
Firul roșu care străbate cartea conturează o rugăminte: Permite-mi să te mai iubesc puțin.
În paginile romanului personajele trăiesc suferința, află iubirea și sunt salvate și recuperate prin iertare.

Descoperă cel mai bine vândute cărți din diverse domenii, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici: de la beletristică, cărți de dezvoltare personală, cărți în engleză, dar și cărți pentru copii. Cumpără cărți online de pe libris.ro și fii zilnic la curent cu cele mai noi titluri, dar și cu discounturile noastre generoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *