Top 10 cele mai vândute cărți Libris în luna septembrie

Început de octombrie cu acorduri melancolice de chitară, foșnet de frunze sub pașii înfrigurați și miros de toamnă. Simți că a venit acel moment să te retragi pe fotoliul preferat cu o ciocolată caldă și o carte bună. Este timpul pentru o pauză binemeritată de introspecție și călătorii imaginare în paginile cărților pe care le-ai strâns toată vara pe rafturile neîncăpătoare ale bibliotecii.

Top 10 cele mai vândute cărți Libris în luna septembrie

Cu toate că suntem în sezonul manualelor școlare, a caietelor de lucru și a culegerilor, gândurile tale zboară către paginile încă necitite ale cărților biografii, a celor care te învață secretele sinelui sau a celor care te emoționează cu povești înduioșătoare de dragoste, cărți întrebări și cărți răspuns, ecouri ale sufletului tău, pe care abia aștepți să le descoperi.

Îți prezentăm zece cărți pe care să le savurezi în liniștea casei tale sau înfofolit într-o pătură, pe terasa cabanei de la munte. Cărți despre iubire, pierdere și regăsire, despre temeri și limitări, dar și despre puterea mântuitoare a iertării și a inocenței.

Iartă-mă că te-am iubitEla E.H.

Romanul autoarei Ela E.H. rămâne și luna aceasta printre cărțile romantice preferate de cititorii Libris. De la durere și negare, până la maturizarea prin acceptare, personajul feminin, Felicia, își așază întreaga existență sub semnul margaretei și a simbolisticii acesteia: mă iubește/ nu mă iubește. Descoperă mai multe detalii despre Iartă-mă că te-am iubit. O carte care poate fi citită la lumina lumânărilor sau pe o pajiște, Ela E.H. promite să te surprindă și să te emoționeze în fiecare pagină.

Arta manipulăriiKevin Dutton

Cartea de psihologie practică a lui Kevin Dutton a captat și în luna septembrie interesul cititorilor. Împletind psihologia cu termeni din neuroștiință, Kevin Dutton reușește să demonteze tehnicile de manipulare din diverse domenii, pentru ca oricine să înțeleagă mecanismele din spatele acestei arte. Poți citi aici mai multe detalii despre Arta manipulării.

Suflete de sticlăGyorgy Gaspar

Tot în zona psihologiei practice, cartea lui Gyorgy Gaspar rămâne în top zece în luna septembrie. Experiențele împărtășite din perspectiva de terapeut deschid orizonturi către lumea interioară a personajelor sale, cu stări și emoții incomode. Însă reconectarea cu universul interior trece musai printr-un soi de katharsis, o purificare prin suferință, din care personajele ies transformate de propriul curaj și de asumare. Descoperă mai multe detalii aici despre Suflete de sticlă.

27 de pași Tibi Ușeriu

Sportiv extrem de apreciat și activist convins, Tibi Ușeriu deschide în această carte biografie ușa către propriul trecut, o capsulă cu experiențe diverse care seamănă cu trăitul a mai multor vieți: pornind ca slugă la ciobani pe Bargaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb și încheind cu nuanțele mai întunecate ale propriei vieți: martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria, dar și autor de jafuri armate. Povestea nu se încheie aici, autorul a evadat din două închisori europene, dar rămâne captiv timp de 10 ani în cea de-a treia.

Râmâne ca cititorul să descopere cum trece de la agonie la extaz un astfel de om și cum reușește să devină unul dintre cei mai apreciați sportivi de maratoane extreme, câștigând 6633 Arctic Ultra.

Cultură generală în 365 de zile – Pedro Gomez Carrizo

O incursiune fără precedent în lumea culturii generale, de la știință, filosofie, religie, economie, politică, pictură, muzică, istorie, până la muzică, istorie, literatură, arhitectură, cinematografie, psihologie și sculptură. Cartea lui Pedro Gomez Carrizo dezvăluie esențialul fiecărei ramuri, prefigurându-se într-un adevărat Robinson Crusoe care explică unui Vineri neștiutor tot ce trebuie să afle despre lumea civilizată și descoperirile ei.

SupranaturalJoe Dispenza

Cartea lui Joe Dispenza rămâne și luna aceasta în top. Cu toate că titlul trimite către experiențe supranaturale, de fapt, argumentele sunt ancorate în neuroștiință, neavând mai nimic în comun cu paranormalul. O tehnică pe care autorul o recomandă ca pasaj de trecere de la normal la supranatural este meditația. Însă modul cel mai simplu de a căpăta astfel de „puteri” este prin a stăpâni momentul prezent, cel de acum. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, citește mai multe detalii aici despre Supranatural.

Cele 5 rani care ne împiedică să fim noi înșine ed. 7Lise Bourbeau

Lise Bourbeau impresionează cu o carte care simplifică harta complexă a trăirilor umane. Autoarea pornește de la premisa că toate dificultățile emoționale, mentale și fizice prin care trece o persoană de-a lungul vieții își au rădăcina și cauza în cele cinci tipuri de răni nevindecate: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea și nedreptatea. Această carte oferă o imagine clară asupra acestor răni și propune un demers terapeutic de vindecare, prin asumarea potențialului creator, care locuiește latent în fiecare din noi.

Băiatul cu pijamale în dungiJohn Boyne

Această carte despre inocență și prietenie necondiționată dezvăluie un adevăr important în zilele noastre: nu te naști rasist, ci este, mai degrabă, o alegere și o condiționare pe care o primești de la exterior. Cum va gestiona micul Bruno, fiul comandantului lagărului nazist, prietenia cu Shmuel, rămâne de vazut. Citește aici mai multe despre Băiatul cu pijamale în dungi.

Bufnița care se temea de întunericJill Tomlinson

O carte pentru copiii de peste 7 ani, Bufnița care se temea de întuneric prezintă povestea puiului de bufniță, Buf, dar și temerile acestuia legate de întuneric. Sprijinit de părinții lui, Buf ajunge să înțeleagă că întunericul are diverse sensuri și că în funcție de felul în care se raportează la acesta, el poate accepta că este o pasăre de noapte. De altfel, și Moș Crăciun aduce cadourile tot noaptea, din dorința de a surprinde copiii și de a le face o bucurie.

Pacienta tăcutăAlex Michaelides

De la o viață perfectă, la un act necugetat sau premeditat? Romanul lui Alex Michaelides atrage și luna aceasta curiozitatea cititorilor printr-un mister greu de pătruns. Descoperă în Pacienta tăcută împreună cu doctorul terapeut care este motivul din spatele unui astfel de act și de ce pacienta a refuzat să mai vorbească după săvârșirea lui.

Descoperă pe Libris cele mai bine vândute cărți din diverse domenii, dar și cele mai atractive noutăți în materie de carte, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici: de la povești de dragoste emoționante la povești înduioșătoare despre inocență și maturizare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *