Dragul nostru cititor,

Ne știi, suntem etern iubitori ai cărților, însă pe lângă afinitățile literare, de multe ori alegem lecturi scurte despre astre, literare și ele. Și pentru că nicio pasiune nu trebuie lăsată neîmplinită, ne-am apucat de citit…în stele și de pus pe hârtie recomandări pentru fiecare zodie în parte, în funcție de horoscopul pe luna noiembrie.

Îți mărturisim că nu suntem experți, ci doar pasionați și jucăuși, așa că te invităm să citești despre semnul tău zodiacal cu îngăduință și umor.

Berbec

21 martie – 20 aprilie

Energic, dinamic, ambițios și curajos, cititorul născut sub semnul zodiacal Berbec își alege lecturile într-un mod spontan, dar bazându-se mereu pe dorința de cunoaștere și cercetare.

Luna noiembrie te va găsi încrezător și plin de vitalitate, energii care îți va folosi cu siguranță la planurile tale de devorare al unui raft întreg. În perioada următoare te vei surprinde căutând titluri care îți aduc fericire, iar astrele literare îți recomandă titlul „Cartea alinării” de Matt Haig. În ultima parte a lunii este indicat să amâni luarea deciziilor importante, timp în care poți răsfoi cartea „Da sau nu. Ghidul deciziilor eficiente” de Spencer Johnson.

Taur

21 aprilie – 20 mai

Cititor realist, bine conectat la natură și în căutare continuă de stabilitate, taurul optează în general pentru lecturi practice.

Ultima perioada a fost asemeni unui roman de Stephen King, însă realitatea își schimbă genul de la horror la pagini mai senine în luna noiembrie. Astrele literare te îndeamnă să îți îndrepți atenția către relațiile tale de prietenie, iar romanul Elenei Ferrante, „Prietena mea genială”, se potrivește perfect cu această direcție. Este recomandat ca în următoarea perioadă să eviți conflictele la birou, iar titlul „Cele cinci limbaje ale aprecierii la locul de muncă” îți va veni în ajutor cu siguranță.

Gemeni

21 mai – 21 iunie

Bun comunicator, intelectual, versatil și cu un talent oratoric de neegalat, cititorul din zodia gemeni se adaptează oricărui titlu sau spațiu de lectură, fiind mereu dispus să-și împărtășească favoritele în materie de romane.

Luna noiembrie vine, însă cu sfatul de a te axa pe starea ta de bine. Astfel, noi îți recomandăm să pui mai mult accent pe sănătate, atât mintală cât și fizică, iar ca suport în această călătorie îți propunem titlurile „Când corpul spune nu” de Gabor Maté și „Din cauze naturale” de Barbara Ehrenreich.

Rac

22 iunie – 22 iulie

Cu o sensibilitate aparte și cu un simț al atașamentului foarte bine dezvoltat, cititorul rac este cu siguranță colecționarul zodiacului. Acesta are o bibliotecă de invidiat, cu volume unicat, de care nu se poate desprinde ușor.

Luna noiembrie joacă un rol important în dezvoltarea ta, a cititorului introvertit. Ultima lună de toamnă este despre înțelegerea și asumarea emoțiilor, a sentimentelor, iar titlul „E doar în capul tău” de Suzanne O’Sullivan îți va veni în ajutor. Înțelegem cât de dificil este să ieși uneori din bibliotecă, așa că îți lăsăm aici și o recomandare pentru când te întorci – „Amândoi mor la sfârșit” de Adam Silvera.

Leu

23 iulie – 22 august

Putere, voință, pasiune, încredere, extravaganță. Acestea sunt câteva dintre atributele cititorilor din zodia leu, fapt care se reflectă și în lecturile pe care aceștia le aleg.

Fiind o fire sociabilă, luna noiembrie este posibil să te surprindă cu dorința de a te înconjura mai mult de cărți decât de prieteni. Astfel, dacă tot îți petreci timpul în casă „Biblia îngrijirii tenului” de Anjali Mahto este cea mai bună alegere pentru a preîntâmpina sezonului rece așa cum se cuvine, cu un aspect imaculat. În cazul în care dorul de renovări își face loc, îți recomandăm să răsfoiești „Ghid de design interior” de Frida Ramstedt.

Fecioară

23 august – 21 septembrie

Ordonat, rațional, prudent și preocupat de sănătate, cititorul fecioară își aduce nevoia de perfecțiune și în alegerile literare pe care le face.

Noiembrie se arată ca fiind o lună liniștită, în care te vei focusa în principal pe dezvoltarea ta profesională. În acest context îți suntem alături cu două recomandări pe care să le analizezi cu rigurozitate. Află care ar putea fi secretul realizărilor excepționale din cartea „Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței” de Angela Duckworth, iar apoi învață cum poți deveni mai convingător la locul de muncă din „Cuvinte care schimbă minți” de Shelle Rose Charvet.

Balanță

22 septembrie – 22 octombrie

Justițiarul zodiacului, cu diplomație, tact și din dorința de a păstra armonia până și în bibliotecă, cititorul balanță se menține interesat de toate genurile literare și nu face diferențe din teama de a isca un conflict printre rafturi.

Luna noiembrie este despre sporirea creativității și despre recunoștința pe care o simți față de persoanele dragi din viața ta. Și cum să dai frâu imaginației mai ușor decât citind un roman fantasy? Recomandarea noastră este cartea „Regatul umbrelor. Seria Grisha” de Leigh Bardugo, o poveste magică împletită cu iubire și pericol, pentru toate gusturile. Și pentru că știm cât prețuiești relațiile, te invităm să răsfoiești câteva pagini din cartea „Oricine poate avea o relație fericită” de Stefanie Stahl.

Scorpion

23 octombrie – 21 noiembrie

Cu o voință aparte, cititorul scorpion nu lasă o carte din mână prea ușor, mai ales până nu își atinge target-ul de pagini pe zi. Verbul care îi definește cel mai bine este „vreau”, iar echilibrul și determinarea îi conturează caracterul puternic.

Noiembrie este despre regenerare, posibil a ta sau a bibliotecii tale. În orice caz, planurile tale de viitor au o punte bună de lansare, iar în acest sens, pentru un boost de încredere îți recomandăm „Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării” de Reed Hastings și Erin Meyer. Luna aceasta, în ciuda firii echilibrate, emoțiile tind să preia controlul, iar în cazul în care îți dorești să eviți acest lucru, „Controlează-ți emoțiile” de Saverio Tomasella și Charlotte Wils este o lectură mai mult decât potrivită.

Săgetător

22 noiembrie – 21 decembrie

Mereu în căutarea adevărului fie el în cărți sau în viața de zi cu zi, cititorul săgetător este îndrăzneț, curajos, ambițios și deosebit de cinstit. Așadar, nu există recomandare de lectură din partea lui în care să nu creadă cu adevărat.

Fiind nesupus din fire, o lectură precum „Idei rebele. Puterea gândirii diverse” de Matthew Syed este perfectă pentru începutul de noiembrie când oportunitățile profesionale nu întârzie să apară. Și pentru că ai nevoie și de momente de relaxare pe plan personal, îți lansăm provocarea lecturării „O crimă aproape perfectă” de Haralamb Zinca un roman polițist, potrivit unui cititor curajos.

Capricorn

22 decembrie – 19 ianuarie

Răbdarea este al doilea nume al Capricornului. Cititor matur indiferent de vârstă, cu un simț al datoriei foarte bine dezvoltat și foarte conștiincios, el ia lectura zilnică în serios considerând-o un must.

Deși de regulă ești foarte organizat, iar planurile tale sunt bine puse la punct, luna noiembrie te surprinde puțin în dezechilibru, dar totul se poate rezolva cu lectura potrivită. Noua carte semnată Gabriel LiiceanuImpudoare. Despre «eu» va fi vorba.” te îndeamnă la reflecție asupra vieții, iar un cititor din zodia Capricorn poate aprecia foarte bine o astfel de scriitură. Luna noiembrie de îndeamnă să analizezi relațiile cu cei din jur, iar în acest sens îți recomandăm „Te-au făcut la cap” de Oliver James.

Vărsător

20 ianuarie – 19 februarie

Excentric și atras de tot ceea ce iese din tipare, cititorul vărsător se ține de obicei departe cam de tot ce înseamnă bestseller, ajungând să citească titlurile populare doar după ce acestea nu mai sunt de multă vreme în top vânzări.

În luna noiembrie se anunță multă forfotă la lucru, iar segmentul familial te va solicita și el. Ai multă energie și te vei dovedi eficient în rezolvarea situațiilor cu care te vei confrunta. Astrele literare te încurajează să îți menajezi resursele energetice și seara să îți reîncarci bateriile cu un roman bun. Femeia stângace de Peter Handke pare alegerea perfectă pentru tine: subiect profund și fraze construite cu măiestrie ce te vor entuziasma și te vor face să-ți cauți carnețelul de notițe literare. Și pentru că ai nevoie mereu și de un titlu nonfiction pe noptieră, recomandarea pentru tine de luna aceasta este Idei rebele de Matthew Syed, pentru că da, ideea ar fi să lucrezi mai eficient, nu mai mult.

Pești

20 februarie – 20 martie

Sensibil și plin de compasiune, cititorul pești este prietenul de lectură de care știi că ai nevoie. Citește mult și e mereu acolo pentru tine în cazul în care te afli într-un reading slump care pare fără scăpare. E mereu gata să te susțină și să îți ofere noi recomandări literare.

Fie că înoți în sensul curentului sau împotriva lui, noiembrie te găsește creativ și gata de a face schimbări în viața ta și de ce nu, în lista de cărți. Provocarea de lectură din vine din partea noastră, cu titlul „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” pentru firea ta deosebit de empatică.

Totodată, luna aceasta este despre schimbări personale, iar „Cum să ai încredere în tine” de Barbara Markway și Celia Ampel e o nestemată de avut în bibliotecă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *