De Crăciun, dăruiește cărți și citește alături de cei dragi

Perioada Sărbătorilor ne întâmpină an de an, atât cu entuziasm, căldură, zâmbete, nostalgie și speranță, cât și cu multe griji legate de alegerea „cadoului perfect” pentru cei dragi, de bugetele pe care ni le propunem, dar și despre cum acestea toate ne împuținează, uneori, timpul de petrecut împreună.
Știm, suntem influențați cu siguranță de dragostea pentru cărți și lectură și, mai ales, de natura noastră de cititori pasionați, însă credem că Sărbătorile pot fi mai frumoase dacă am alege să ne oferim cărți și, mai ales, momente de citit împreună.

Oferă clasici. Chiar dacă au fost deja citiți, o ediție nouă, atent aleasă, poate duce la redescoperirea unui roman îndrăgit. Mr. Darcy va cuceri și recuceri inimile cititorilor, iar Hotelul Overlook din Shinning va da mereu fiori pe șira spinării. Mai mult, nostalgia primei lecturi va îmbogăți întreaga experiență. 

Oferă cărți ilustrate, chiar și adulților. Cu toate că volumele cu personaje simpatice și viu colorate par potrivite doar pentru mini cititori, adevărul este că oricine va aprecia nespus valoarea artistică a unei cărți ilustrate.

Mai mult, astfel de lecturi ne poartă negreșit către timpuri mai inocente și spre momentele în care eram acaparați cu fiecare simț de magia cărților, de la miros și culoare, la dinamica personajelor și textura paginilor pe care insistam să le întoarcem chiar noi. Putem oferi această experiență de lectură celor dragi printr-o frumoasă ediție ilustrată.

Oferă o carte și un ceai. Această combinație este departe de a fi banală, căci o carte aleasă cu grijă, alături de un ceai atent selectat, poate fi un cadou care poate vindeca suflete. Nu este nevoie să cheltuim mult pentru a face un cadou potrivit, este suficient să oferim celui drag o experiență, câteva momente de petrecut cu sine, în compania unei cărți bune, aromate de aburii unui ceai delicios.

Oferă o carte, chiar din biblioteca ta. Purtând colțurile îndoite de tine, notițele pe marginile paginilor și chiar câteva pete de cafea sau de picuruși vărsați pe cele mai emoționante pasaje, vor face ca lecturile să se afle într-o legătură aparte de-a lungul timpului. Importantă este povestea, iar dacă aceasta te-a impresionat, ofer-o în dar persoanei care știi că va aprecia că te desparți de o carte atât de dragă ție. 

Probabil că știi deja de Jolabokaflod, tradiția islandeză din Ajunul Crăciunului

🎄De Crăciun islandezii oferă cel puțin o carte în dar. Mai mult, seara de Ajun este petrecută alături de cei dragi, în liniște, fiecare citind din cărțile nou primite. 

❄️Jolabokaflod este o tradiție islandeză la care iau parte în jur de 70% dintre locuitorii țării, termenul în sine însemnând „inundație de cărți”. 

Cum ar fi ca de fiecare Crăciun să fim inundați de cărți?

Orice tradiție are un început. Dacă îți surâde ideea de a începe propriul Jolabokaflod de Crăciun, oferind cărți și momente de lectură, să știi că nu vei fi singur, căci așa ne place și nouă să ne petrecem timpul în perioada Sărbătorilor. 

Crăciun fericit, dragi cititori, Sărbători de poveste în această perioadă magică, clipe de liniște, fericire, muuulte zâmbete și un An Nou plin de realizări și bucurii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *