Ne știi, suntem etern iubitori ai cărților, însă pe lângă afinitățile literare, de multe ori alegem lecturi scurte despre astre, literare și ele. Și pentru că nicio pasiune nu trebuie lăsată neîmplinită, ne-am apucat de citit…în stele și de pus pe hârtie recomandări pentru fiecare zodie în parte, în funcție de horoscopul lunii iulie.

Horoscopul Literar al Lunii Iulie 2024

Îți mărturisim că nu suntem experți, ci doar pasionați și jucăuși, așa că te invităm să citești despre semnul tău zodiacal cu îngăduință și umor.

Rac

22 iunie – 22 iulie

Pentru cititorii din zodia Rac luna iulie vine cu multă bogăție. Sigur, fiecare cuantifică în felul lui, însă de data aceasta poți fi convins că din punct de vedere material lucrurile vor sta foarte bine. Poate totul se datorează faptului că în ultima vreme ai petrecut mai mult timp la raftul de Afaceri, Business sau Finanțe sau pur și simplu a venit momentul să culegi roadele muncii tale. Fii cu ochii în patru pentru orice oportunitate ți se arată, rămâi deschis propunerilor de business și, de ce nu, lasă curajul să-ți susțină ideile pentru o posibilă afacere pe cont propriu. Luna aceasta este despre câștiguri, așa că ia în considerare orice ocazie pentru a-ți crește veniturile. Astrele literare sunt aici să-ți ofere suportul necesar și îți lasă ca recomandare titlul Afacerile simplificate de Donald Miller, carte apărută la editura Act și Politon.

Leu

23 iulie – 22 august

Mijlocul verii îi găsește pe cititorii din zodia Leu într-o formă extraordinară atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Dacă ai avut impresia că ultimele luni ai fost urmărit la fiecare pas de un norișor gri, află că luna aceasta razele soarelui te ating și pe tine. Este un moment bun să te apuci de sport, să găsești un hobby și de ce nu, să transformi orice pasiune în ceva mai mult. Găsește activitatea care îți aduce fericire, caută o comunitate căreia să simți că-i aparții și în cazul în care este posibil, înscrie-te la cât mai multe concursuri și evenimente conexe. Este scris ca luna aceasta să ai parte de mult succes în tot ceea ce vei face din pasiune și este de la sine înțeles că lectura rămâne în topul ocupațiilor tale. În acest sens, astrele literare îți lasă la raftul de recomandări titlul Mintea încrezătoare de Nathaniel Zinsser, apărut la editura Pilot Books.

Fecioară

23 august – 22 septembrie

Luna aceasta este pentru cititorii din zodia Fecioară despre apropiere și consolidare a relațiilor. Fie că vorbim despre relațiile romantice, despre prietenii sau relații profesionale, iulie vine cu multă încărcătură pozitivă, spațiu mintal și sufletesc, aspecte necesare conversațiilor care duc la îmbunătățirea legăturilor cu oamenii importanți din viața ta. Comunicarea din cuplu va fi mult îmbunătățită și lucrul cu echipa de la job la fel. Concentrează-te pe nevoile lor, comunică-le pe ale tale, respectă limitele celor din jur și impune-ți propriile granițe, lăsând portițe deschise pentru conversații autentice, cu sens. Găsește activități de petrecere a timpului împreună, caută jocuri care provoacă discuții interesante și folosește-te de energia lunii acesteia pentru a te apropia de cei dragi. Astrele literare te susțin în acest demers și îți lasă drept recomandare cartea Relațiile care contează de John Gottman și Joan DeClaire, apărută la editura Asociația de Științe Cognitive din România.

Balanță

23 septembrie – 22 octombrie

Luna aceasta este pentru cititorii din zodia Balanță despre echilibru. Chiar dacă ai spune că acesta este caracteristic zodiei, se prea poate ca în ultima perioadă să fi simțit că talerele tale înclinau ba într-o parte ba în alta. Ei bine, iulie e aici să pună lucrurile în ordinea lor firească. Vindecarea interioară vine la pachet cu vremea caldă. Simți în sfârșit că te poți relaxa și că poți să lași stresul pentru alte capitole. Te poți gândi la vacanțe sau la escapade de weekend, poți căuta destinațiile pe care dorești să le bifezi, atât pe hartă cât și în bibliotecă. Și dacă tot am ajuns la destinații literare, astrele îți ghidează TBR-ul cu grijă. Recomandarea de luna aceasta este Plimbări cu câinii de Gianfranco Calligarich, carte apărută la editura Polirom.

Scorpion

23 octombrie – 21 noiembrie

Cititorii din zodia Scorpion trăiesc vara la maxim. Fie că vorbim despre experiențe sau despre sentimente, vei simți totul cu o intensitate crescută. Să nu-ți fie teamă de ce simți, lasă-te condus de instinct și folosește această perioadă pentru a-ți crea cele mai frumoase amintiri. Ești plin de energie atât din punct de vedere fizic cât și psihic, așa că nimic nu te poate opri să ai parte de o vară ca la carte. Vei avea momente în care retragerea într-un spațiu acoperit de liniște va suna foarte apetisant, iar atunci când acestea vor veni, astrele literare îți ghidează drumul către colțul de citit și îți așază la raft o recomandare pentru luna aceasta, potrivită contextului în care te afli și anume Brooklyn de Colm Tóibín, carte apărută la editura Humanitas fiction, în colecția Raftul Denisei.

Săgetător

22 noiembrie – 21 decembrie

Luna iulie aduce cititorilor din zodia Săgetător multă creativitate. Vei putea da curs tuturor proiectelor care stau de ceva timp cu semnul pus la prolog și vei simți că ai toate uneltele necesare pentru a finaliza orice îți propui. Inventivitatea, ingeniozitatea și flerul sunt prezente la raport, așa că succesul e garantat. Fie că vorbim despre proiecte care îți solicită îndemânarea sau despre cele care prind esență într-un mediu imaterial, dispoziția ta va fi la cote maxime și ideile vor apărea precum noutățile editoriale în sezonul de lansări. Astrele literare îți urmăresc parcursul și îți lasă la raftul de recomandări pentru luna iulie cartea Mindwandering. Mintea hoinară și efectele sale asupra creativității și dispoziției de Moshe Bar, apărută la editura Asociația de Științe Cognitive din România.

Capricorn

22 decembrie – 19 ianuarie

Pentru cititorii din zodia Capricorn luna iulie este despre relaxare. Chiar dacă pare că se poate aplica oricui acest tratament, tu ai mare nevoie de o pauză. E necesar să-ți reîntorci atenția către sine, să analizezi toate lucrurile care ți-au provocat neliniști și să le lași la capitolul Iunie. Luna aceasta este important să-ți construiești agenda doar cu activități care te entuziasmează și cu oameni care te echilibrează. E un moment bun să pleci într-o excursie, undeva în natură sau într-un oraș care să-ți aducă relaxarea de care ai nevoie. Caută ocazii de fericire, ține-ți oamenii dragi aproape și cărțile și mai aproape. Astrele literare știu cel mai bine ce titluri își merită locul pe noptieră, așa că în perioada aceasta îți lasă ca recomandare titlul Turbo de Andrei Crăciun, apărut la editura Nemira.

Vărsător

20 ianuarie – 18 februarie

În mijlocul verii cititorii din zodia Vărsător se pun la povești. În general ești cel care le citește sau le ascultă, nu cel care le spune, însă luna aceasta, astrele îți pun comunicarea cu prioritate. Se prea poate ca în ultima perioadă să fi neglijat puțin dialogurile cu cei dragi, dar iulie readuce în trend comunicarea sentimentelor, a grijilor și a bucuriilor. Plus că ai nevoie să te eliberezi de gânduri și extra-gânduri care nu ar trebui să-ți ocupe mai mult timp decât e necesar. Armonia relațiilor tale depinde și cât de mult alegi să comunici cu cei de lângă tine, așa că investiția în cuvinte își scoate repede profitul. În cazul în care simți că ai nevoie de puțin suport în acest sens, astrele literare sunt la datorie și îți așază pe raftul de recomandări titlul Abilități de comunicare de Allan Pease și Barbara Pease, de la editura Curtea Veche.

Pești

19 februarie – 20 martie

Iulie este pentru cititorii din zodia Pești despre frumusețe. Te lași inspirat de natură, de florile de sezon și de priveliști pentru a-ți aranja o vară de neuitat din toate punctele de vedere. Ești preocupat de aspectul tău, de look-ul căsuței tale și de culorile din biblioteca ta. Acorzi mai mult timp esteticii care te înconjoară și ești hotărât să alegi doar elemente pe placul tău, fără influențe puternice din afară. Te preocupă mai mult decât oricând arta și se prea poate să te interesezi de câteva cursuri în domeniu pentru a-ți adăuga încă un capitol important la volumul de hobby-uri. Și pentru că astrele au adus în discuție și rearanjarea bibliotecii, îți pun la raftul de recomandări titlul Actul creativ: un mod de viață de Rick Rubin, apărut la editura Trei.

Berbec

21 martie – 20 aprilie

Pentru cititorii din zodia Berbec, contrar vremii de afară, luna iulie este despre răcorire. Dacă ai simțit că în ultima vreme temperaturile interne au crescut peste media recomandată, află că lucrurile se vor schimba în următoarea perioadă. Orele lungi de muncă, discuțiile aprinse sau subiectele sensibile sunt și ele în concediu, așa că îți lasă timp să te relaxezi și să te detașezi cât de mult poți. Este momentul să îți îndrepți atenția către liniște, familie, prieteni și, desigur, lectură. Îți petreci mare parte din lună în compania celor care te fac să te simți în largul tău, care îți arată că timpul nu aleargă mereu și că viața poate fi trăită uneori și fără toate motoarele turate la maxim. Printre ei se află și personajele lui Alice Oseman, din cartea Radio Silence (editura Trei), o recomandare care se potrivește perfect lunii iulie.

Taur

21 aprilie – 20 mai

Iulie este pentru cititorii din zodia Taur despre descoperiri. Îți dorești să cunoști persoane interesante, locuri noi și să găsești activități care să se nască din entuziasm și pricepere. Eul sociabil iese la iveală și se bucură de toate ocaziile care îți apar în cale. Agenda e plină și pregătită să-ți aducă cele mai frumoase momente ale verii, cu oameni asemeni ție, cu discuții revelatoare și relații car par să dăinuie. Chiar dacă luna aceasta scoți mai des nasul din cărți, nu lași să treacă o zi fără câteva pagini citite. Astrele literare știu acest lucru, așa că îți lasă la raftul de recomandări titlul Străini de Taichi Yamada, apărut la editura Humanitas fiction.

Gemeni

21 mai – 21 iunie

Cititorii din zodia Gemeni încing atmosfera în luna iulie. Consideri că ai citit destul romance până acum și simți că e cazul să aplici tot ce ai învățat de la personajele tale preferate, în viața reală. Te axezi pe relația de cuplu, iar în cazul în care încă nu a apărut cititorul/cititoarea care să-ți răsfoiască toate paginile, stai fără griji, vara aceasta e pe cale să-ți scrie cea mai frumoasă poveste. Așadar, semnul tău e pus la capitolul iubire care e scris așa cum nu se poate mai bine. Ai grijă de tine și de persoana iubită, investește în activități de cuplu și bucură-te de fiecare moment petrecut împreună. Astrele literare îți cunosc foarte bine scopul de luna aceasta, așa că lasă la raftul de recomandări titlul Poate data viitoare de Cesca Major, titlu apărut la editura Bookzone.

Articol apărut în Gazeta Libris, numărul 32, iulie 2024. Gazeta Libris se distribuie gratuit în colete.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *