O mare bucurie ne-a fost prilejuită de vizita scriitoarei Monica Ramirez, aleasă de către Libris.ro autoarea lunii noiembrie. Autoarea a venit la Brașov să își întâlnească cititorii și să le împărtășească acestora ambițioasele sale planuri de viitor.

monica ramirez

Alături de Monica Ramirez, s-a aflat domnul Ionuț Radu, directorul editurii Librex. Înainte de a-i da cuvântul autoarei, acesta a vorbit despre editura pe care o conduce și al cărei principal autor este Monica Ramirez. Deși este o editură tânără, Librex a reușit să scoată pe piața de carte foarte multe titluri. Editura se concentrează pe promovarea autorilor români contemporani care din păcate nu sunt foarte bine puși în valoare.
După ce a locuit foarte mult timp în Statele Unite ale Americii, Monica Ramirez s-a întors de ceva timp în România spre a rămâne definitiv. Aceasta este de părere că pe scena literară românească se întâmplă lucruri foarte bune și sunt foarte mulți autori tineri autohtoni care ar putea concura oricând cu marii scriitori din străinătate. Singurul lor dezavantaj este că nu se bucură de foarte mult sprijin așa cum ar trebui.

monica ramirez
În continuare, Monica Ramirez le-a vorbit celor prezenți despre cărțile sale. Prezentarea a început cu seria de șase cărți ce o are în prim plan pe Alina Marinescu. Inițial seria trebuia să fie cuprinsă într-o singură carte însă, la sugestia editorului din SUA, aventurile Alinei Marinescu au fost serializate. Cu prilejul acestor cărți, autoarea a primit cel mai frumos compliment pe care îl poate primi cineva din această breaslă și anume că scenele de acțiune par scrise de un bărbat și cele de dragoste par scrise de o femeie. Scriitoarea a mărturisit că indiferent de genul pe care îl abordează, scriitura pare incompletă fără inserarea unei povești de dragoste. În opinia autoarei, contemporaneitatea de oferă scriituri hibride: nicio carte nu mai este doar thriller. sau doar roman polițist, sau doar romance – genurile se combină și se îmbină. Legat de seria Alina Marinescu, autoarea este în tratative cu grupul HBO pentru ecranizarea acesteia. Aceste cărți nu sunt singurele sale cărți cu potențial cinematografic; romanul său „Traficantul de umbre” se află pe masa companiei de producție condusă de Quentin Tarantino, care a cumpărat drepturile de film. Prezentarea a continuat cu cartea „Cum se scrie un bestseller”, ideea care i-a venit autoarei atunci când s-a întors în România acum câțiva ani. Pe vremea aceea, cursurile de scriere creativă erau foarte blamate în țara noastră pentru că exista ideea eronată că ele ucid imaginația și creativitatea. Odată cu trecerea anilor, românii au ajuns la sentimente mai bune legate de aceste cursuri și tot mai mulți autori tineri aspiranți apelează la ele pentru a avea un punct de plecare. Această carte vine în sprijinul lor și nu numai.

O lecție de literatură, o lecție de viață. Mulțumim Monica Ramirez.

Articol realizat de Horia Nilescu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *