Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris

 

targ carte libris

Primăvara se simte în martie, la Brașov, ca întotdeauna, nu doar prin celebrări convenționale,  precum Mărțișorul, Ziua Femeii, nu doar în buchetele de ghiocei și zambile, nu doar în atmosfera dezmorțită din centrul vechi, ci și în evenimentele care aduc aerul prospețimii și reînnoirii  în plan spiritual. Cel mai convingător vestitor al primăverii culturale în orașul de la Poalele Tâmpei își face simțită prezența și în 2018: TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE CARTE ȘI MUZICĂ LIBRIS DE LA BRAȘOV – ediția a XV-a.

Reunind editori importanți din toată țara, aducând în atenție cele mai noi apariții din domeniul muzical și publicistic, ediția a XV-a a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris de la Brașov vă propune întâlniri memorabile cu cele mai noi volume și CD-uri, dar și cu scriitori, artiști din toate generațiile, cu accesoriile care potențează experiențele de lectură.

După 15 ani în care am adus primăvara culturală la Brașov, propunem brașovenilor o întoarcere în locul unde a început acest minunat eveniment cu personalitate  în care trecutul și prezentul se întâlnesc armonios. Ediția a XV-a a Târgului va avea loc în spațiul care a adus, ani la rând, bunavestire culturală la poalele Tâmpei: AULA UNIVERSITĂȚII TRANSILVANIA – un spațiu accesibil și cunoscut brașovenilor, aproape de inima istorică a orașului.

Vă pregătim întâlniri cu nume sonore ale literaturii, filosofiei, psihologiei, medicinei și jurnalismului precum: Andrei Marga, Iulia Badea Gueritee, Niculina Gheorghiță,  Radu Paraschivescu, Marta Petreu și mulți alții.

Este o ediție la care ne întoarcem, spiritual, în timp și ne amintim de momentul fondator al Târgului de Carte de la Brașov. Dorim să promovăm și să scoatem în evidență ce are Brașovul mai valoros, din moștenirea sa istorică dar și din dinamica prezentului literar. Este o ediție la care vă invităm să vă (re)descoperiți orașul. Tocmai de aceea vă aducem în atenție povești despre promenadele burgului transilvănean, despre rețetele brașovene, prin inițiativa Muzeului Județean de Istorie Brașov, vă propunem să aflați mai multe despre Junii Brașovului, să luați pulsul celor mai noi apariții editoriale ale scriitorilor din mai multe generații care trăiesc în Brașov și să vă bucurați de publicația care susține dialogul cultural la poalele Tâmpei: Revista Literară Libris, o publicație care împlinește un an și care este apărută sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Vă pregătim, de asemenea, o deschidere spre autorii români de pretutindeni, reunite sub sigla LIBRIS EDITORIAL, în cadrul numeroaselor evenimente care vor avea loc de-a lungul celor patru zile, la care veți avea ocazia să îi întâlniți pe: Laurențiu Ciprian Tudor, Cezar Pârlog, Eduard Huidan, Cosmin Neidoni, Eliza Mazilu și mulți alții.

Pe lângă lecturi publice, lansări de carte, expoziții de sculptură, veți avea parte, așa cum v-ați obișnuit și de momente artistice cu interpreți îndrăgiți. Fie că sunteți iubitor de muzică clasică, de folk sau de muzică tradițională românească veți găsi, și la ediția a XV-a a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris de la Brașov  reprezentații memorabilă.  Nicu AlifantisVeta Biriș și mulți alții vă așteaptă cu microrecitaluri pe care nu trebuie să le ratați.

Și în 2018 rămânem aceleași gazde primitoare pentru toți pasionații de cultură și celebrăm potențialul bogat și divers al Brașovului, oraș pe care îl celebrăm alături de brașoveni la cea de-a XV-a ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris.

În perioada 22.03.2018-25.03.2018 vă așteptăm în AULA SERGIU T. CHIRIACESCU a Universității Transilvania Brașov!

Articol realizat de Sever Gulea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *