Accesorii și Cadouri – Noutăți pe rafturile libris.ro

Alegeri inspirate pentru tine și pentru cei dragi

Zilele de vară sunt, de obicei, asociate cu după-amiezi leneșe, hoinărit pe drumuri de munte, evadări pe alte meleaguri, ore de citit pe șezlong, în hamac sau în colțișorul creat pe balcon etc.

Și echipa Libris a avut parte, bineînțeles, de zile de concediu pe care fiecare membru al echipei le-a petrecut după nevoile sufletului. Dincolo de asta însă, vara a fost și un anotimp care s-a dovedit a fi unul productiv, cu multe idei, proiecte finalizate și planuri pentru lunile viitoare. Se anunță zile care vor aduce, pe rând, surprize cititorilor Libris. În cele ce urmează, ne vom opri asupra unui proiect lansat, dar care va continua să crească în lunile următoare.

Ne bucură să vă facem cunoscută apariția unei noi categorii de produse pe libris.ro: raftul de Accesorii și Cadouri își așteaptă cititori de toate vârstele în căutarea accesoriilor pentru lectură, pentru orele de studiu, pentru momentele de relaxare în compania unei cărți bune și a darurilor pentru cei dragi.

Cine ia notițe?

A lua notițe este un obicei considerat a fi util, oferind beneficii pe termen lung. Indiferent că ești elev, student sau absolvent, a lua notițe atunci când ești la curs sau studiezi individual este o acțiune care te va ajuta să asculți activ profesorul, să citești cu mai multă atenție materialele de curs sau o carte de non-ficțiune. Notițele bine organizate te ajută să revizuiești ușor informația, să-ți structurezi materialul și să faci conexiunile necesare cu alte informații pe care le deții; ele ajută de asemenea la reținerea informației. Luarea notițelor este asociată, de obicei, cu activitățile legate de învățare, dar este și un obicei al cititorilor împătimiți, fascinați de figuri de stil, subtilități ale limbajului și care obișnuiesc să-și noteze frazele construite cu măiestrie, descoperite în romanele citite. 

Pentru notițe în timpul cursurilor, notițe când studiezi, gânduri de trecut în jurnal sau citate de păstrat, venim în întâmpinarea ta cu o colecție variată de agende și jurnale. Alege-ți designul care te va motiva să le folosești cât mai des și lasă-te inspirat.

Nu uita să popsești și la raftul cu instrumente de scris pentru a-ți alege pixul, setul de carioci și cele necesare pentru notițele de care vei fi mândru. 

Ce fel de cititor ești? 

Îți mai aduci aminte de perioada copilăriei și a adolescenței, când diferite articole de îmbrăcăminte și nu numai îți aduceau bucurie și mândrie dacă erau inscripționate cu artistul preferat? Era, mai ales pentru introverți, un mod grozav de a-și semnala celorlalți apartenența la un anumit grup prin aprecierea unei formații, a unui interpret, film etc. Dacă ești în căutarea ghiozdanului perfect pentru copilul tău, vrei să faci un cadou care va aduce bucurie și va crea amintiri, inspiră-te din articolele de la raftul rucsacuri, ghiozdane, genți. Vei găsi aici și articole potrivite pentru cei care au părăsit de mult băncile școlii sau poate chiar tu te vei lăsa tentat de unul dintre noile produse.

Iar pentru orice cititor împătimit, un tote bag cu un mesaj este alegerea potrivită la orice vârstă. Nu uita acasă sacoșa de pânză și-ți va fi de folos în perindările tale prin oraș, la cumpărături, la plajă etc.

Lămpi tematice pentru dormitor și lămpi pentru citit, utile când călătorești, dar și seara când lampa de pe noptieră luminează prea puternic, așteaptă să-și găsească cititorii ce le vor îndrăgi. Nu uita de ele când ești în căutarea unui dar ce va fi cu siguranță apreciat.

Ești pasionat de semne de carte?

Avem pentru tine o colecție variată cu modele ingenioase, amuzante, frumos ilustrate și nerăbdătoare să pună semnul în cărțile cititorilor. Alege-ți preferatul sau, dacă ai ales să oferi în dar o carte persoanei dragi, un semn de carte e completarea perfectă a cadoului. 

Preferi ceaiul sau cafeaua?

Pentru cititorii care apreciază o cană aburindă de ceai în sezonul rece sau oricând se adâncesc în paginile unei cărți, am pregătit o colecție de peste 100 de alegeri pentru ca tu să-ți poți alege aroma perfectă, în prezentarea preferată: vărsat, la plic, o singură aromă, seturi de ceaiuri etc.

Și, indiferent de ce băutură preferi să savurezi, știm cu toții că recipientul în care vine poate face diferența. Alege-ți cana preferată pentru zile mai senine la birou, acasă, pe drum. 

Cât de minimalist ești?

Sunt oare rafturile tale atât de aglomerate încât nu știi niciodată unde se află un volum pe care îl cauți? Sau te mândrești cu rafturi aerisite și coperți vizibile? Dacă vrei să-ți redecorezi biblioteca și să dai o notă aparte etajerelor cu cărți, alege un suport lateral cu designul preferat. Bookends pot fi și alegerea ideală pentru când vrei să-i surprinzi pe cei dragi sau vrei ca pachețelul pregătit de tine să se diferențieze între cele pregătite pentru Secret Santa.

Dacă îți place să-ți creezi o atmosferă de tihnă înainte de a te cufunda în lectură, îți recomandăm să te oprești la raftul de relaxare, care te așteaptă cu săruri de baie și lumânări cu arome îmbietoare și denumiri sugestive pentru momente de răsfăț și detensionare.

Titluri la vedere sau nu?

Citești uneori cărți pe ale căror titluri poate nu vrei să le vadă și ceilalți pasageri din tramvai, metrou, tren sau terminalul la care aștepți îmbarcarea? Poate nu te simți mereu confortabil să te expui cu titluri față de care există poate anumite prejudecăți sau care simți că destăinuie prea multe despre tine, despre răspunsurile pe care le cauți la un moment dat? Sau poate doar prețuiești foarte mult cartea și încerci pe cât posibil ca fiecare volum pe care l-ai citit să fie într-o stare impecabilă? Atunci e clar, ai nevoie de huse carte. Alege-ți modelul preferat din secțiunea dedicată! Ai modele frumos inscripționate Lampadaria Design sau modele monocrome în culori vesele.

Mix & Match

Ca o ultimă sursă de inspirație, lăsăm aici sugestii de articole complementare cadourilor ce conțin volume de cărți de pe anumite rafturi:

Te provocăm să completezi lista combinațiilor posibile.

Prezentarea de mai sus, nu este și nici nu ne-am propus să fie exhaustivă, căci dorim să lăsăm fiecăruia dintre voi plăcerea de a explora rafturile de accesorii și cadouri pentru descoperiri potrivite fiecăruia dintre voi. Iar dacă îți dorești ceva în mod special și nu ai reușit să găsești pe site-ul nostru, te așteptăm oricând cu un mesaj pe adresa. Suntem dornici să te cunoaștem mai bine, să-ți aflăm interesele, dorințele și să venim prompt în întâmpinarea acestora. Până atunci, să ne citim cu bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *