Literatură și tradiții la Festivalul de Carte și Muzică

A doua zi a Festivalului de Carte și Muzică de la Brașov ne-a surprins cu zâmbetul pe buze și cu soarele pe cer. Bunul augur sub care a început cea de-a opta ediție a festivalului nostru a continuat și astăzi. Lansările de carte, concertele de muzică, buna dispoziție, toate au fost prezente în Piața Sfatului, dând tonul la încă o zi încărcată de cultură.

festivL CARTE

Prima lansare a zilei a vorbit despre schimbare. Autorul Dan Hulea a vorbit publicului său despre schimbarea de sine, despre capacitatea de a face alegeri, despre tăria de o lua de la capăt și despre curajul de a-ți pune propria viață sub microscop pentru a trage concluziile corecte. Cartea „Știința schimbării” a avut parte de mai mult decât o lansare și anume de o sesiune de întrebări și răspunsuri extrem de interesantă. Autorul a primit cu mare drag întrebările publicului dezvoltând răspunsurile sale în adevărate pilde de viață.

STIINTA SCHIMBARII

Următoarele lansări au stat sub semnul poeziei. La aceeași masă au stat mai multe suflete poetice care au vorbit despre cărți, dar au și recitat din propriile creații.

În prima fază au fost alături de publicul brașovean Alexandru Cazacu, „Mesaje pentru Iulia” și Cristian Em. Ștefănescu, „Zdrențe”.

lansare de carte

A doua parte a secțiunii dedicate poeziei le-a adus împreună pe Nicoleta Ioan, „Versuri reale” în trei volume și „Căsătoria, o impotență socială”, dar și pe Ioana Tarcea, „O dată te-am pierdut puțin”. Celor două li s-a alăturat și îndrăgitul scriitor Cosmin Neidoni, care până acum alegea să se exprime în proză și eseistică, însă de data aceasta, a venit la Brașov cu volumul de poezie „100 de poeme de iubire și niciun cântec de disperare”.

lansare de carte

În ultima parte am fost onorați de prezența lui Aurelian Suciu, poet, interpret de muzică populară, profesor de religie, vornic și un om extraordinar. Aurelian nu a venit cu mâna goală, ci împreună cu cartea sa „Mi-e dor…versuri pentru toți”.

lansare de carte

După-amiaza ne-a prilejuit o întâlnire extrem de valoroasă cu îndrăgita autoare Petronela Rotar. Scriitoarea s-a întâlnit cu cititorii săi, cărora le-a oferit și o mică mostră din creațiile sale prin intermediul unei lecturi publice.

lansare de carte

Seara a fost dedicată muzicii, mai exact muzicii tradiționale. Folosim termenul de muzică tradițională și nu folclor pentru că pe scenă au urcat reprezentanți ai culturii diverselor etnii care sălășluiesc în Brașov.

dansuri

Pe rând au urcat pe scenă Ansamblul Maghiar „Buzavirag”, Ansamblul de Dansuri Germane „Korona Brașov” și Ansamblul de Dansuri Grecești „Efthymos” și Ansamblul „Măgura” din Codlea.

dansuri

Bineînțeles că o astfel de seară nu putea fi completă fără interpreți de folclor autentic care ne întorc mereu către valorile tradiționale ale țării noastre. Au fost alături de noi Aurelian Suciu reprezentând satul Soroștin din județul Sibiu, Mihaela și Ciprian Istrate împreună cu Taraful Ceterașii de pe Câmpie reprezentând zona de șes a județului Mureș.

ciprian si mihaela istrate

Așa s-a încheiat și ziua doi a celei de-a opta ediții a Festivalului de Carte și Muzică. Fiți alături de noi și în weekend.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *