Black Friday ca la Carte 2021. Teancuri de cărți și o echipă dedicată lecturii

Black Friday ca la Carte – Ziua perfectă pentru colecționarul de carte din tine

Tu ai lista & We both know books. Oare ne potrivim?

Luna noiembrie, pe care o asociem negreșit cu Black Friday, vine cu o atmosferă specială printre rafturile de carte ale librăriei noastre. De îndată ce se așază bruma și începem să pregătim ceaiuri aromate, de cum începe garderoba să își etaleze cele mai pufoase pulovere pentru sezonul #SweaterWeather, cărțile încep să scoată un zumzet de entuziasm, simțind că urmează să călătorească către bibliotecile primitoare ale îndrăgostiților de carte.

Black Friday ca la Carte 2021. Teancuri de cărți și o echipă dedicată lecturii

Luna „Brumar” dă startul perioadei reducerilor și apoi a celei dedicate cadourilor. Misiunea noastră rămâne aceeași an de an, astfel că ne pregătim temeinic cu tentații literare, oferte atrăgătoare și recomandări de carte.

An de an, ne adunăm forțele, departament cu departament, pentru a avea un nou Black Friday ca la Carte, de neratat pentru cititorii împătimiți care ajung printre rafturile noastre virtuale.

Totul începe cu listele pregătite de colegele din departamentul de Achiziții. Cititoare împătimite, aceste librărese țin legătura cu editurile. Fiindcă și la un capăt și la celălalt al firului se află cititori pasionați, recomandările de carte curg, la fel și ponturile despre noutăți și reeditări mult așteptate.

Urmează perioada în care așteptăm plini de entuziasm să ajungă camioanele încărcate cu teancuri de carte. Niciodată nu ne vom sătura de mirosul proaspăt de tipar, iar colegii din depozitul de carte sunt primii norocoși care iau contact cu noutățile, reeditările și bestsellerurile ambalate cu grijă la editură.

Colegele de la Aprovizionare sunt cele care vor introduce cu grijă fiecare titlu în sistem, pentru ca stocurile de pe site să fie conforme. Listele To Be Read ale colegelor din această echipă sunt greu de întrecut, la fel și cunoștințele lor despre noile ediții sau despre calitatea coperții unui volum anume.

Următoarea fază a procesului este aceea de a transforma titlul fizic în versiunea vizibilă pentru tine, cititorul, pe site-ul libris.ro. Colegii de la Documentare au privilegiul de a privi și de a răsfoi câte un exemplar din fiecare volum, toate pregătite, scanate și documentate pe site, cu scopul de a deveni imaginea fidelă a fiecărei cărți. Coperta, specificațiile, descrierea și opțiunea „Răsfoiește” iau naștere aici, în mâinile atente ale colegilor noștri care se asigură că vei avea toate informațiile necesare pentru achiziția ta finală. De la autor și colecția editurii, până la format și număr de pagini, toate sunt urmărite atent și notate cu scrupulozitate.

Listele de carte ajung, apoi, la Marketing. Aici continuăm cu același entuziasm povestea. Ne reamintim de fiecare pas prin care au trecut cărțile pentru a ajunge pe rafturile noastre și găsim calea cea mai ușoară prin care cartea ta preferată să ajungă la tine.

Contabilitatea ne ajută să putem susține reducerile și să rămânem cu picioarele pe pământ. Norocul nostru este că sunt la fel de împătimite de lectură ca noi toți (un mic secret: este posibil ca pe mulți dintre noi să ne întreacă, însă nu ne dorim să le stricăm reputația de oameni ai cifrelor).

Colegele de la Facturare se asigură că fiecare comandă are informațiile complete pentru a ajunge în siguranță la destinație, la tine.

Tot în acest pas se distribuie comenzile către persoana care va avea grijă de coletul tău. Job-ul presupune atenție deosebită și foarte mare viteză pentru luarea de decizii la secundă. Orice problemă întâmpinată în flux se rezolvă aici. Se pare că dragostea pentru lucrul bine făcut, cea pentru lectură și grija ca fiecare colet să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil sunt ceea ce ne motivează colegele din această echipă frumoasă..

Vine apoi rândul colegilor din Depozit, care fac zeci de mii de pași pe zi pentru a ridica de la raft fiecare carte în parte, pentru fiecare cititor. Nimeni nu cunoaște rafturile de carte ale librăriei noastre așa cum o fac oamenii care pregătesc fiecare comandă și colet în parte. Cartea este inspectată și aleasă cu grijă de aceștia, fiecare semn de carte adăugat cu drag în comandă, fiecare bulină lipită ca un salut prietenos pentru cel care va deschide coletul. Un mic secret: de fiecare dată când ne ești recunoscător pentru faptul că titlul comandat a ajuns chiar mai repede decât te așteptai, să știi că echipa noastră a reușit să susțină un ritm mult mai accelerat decât am fi sperat în acea zi.

Colegele de la Call Center sunt acolo pentru tine oricând ai nevoie de ajutor sau de lămuriri. Librarii noștri din online cunosc site-ul ca niciun alt coleg și ajută cititorii zi de zi, cu informații, sfaturi și recomandări de carte.

Toate aceste lucruri se întâmplă doar aici, în cadrul librăriei noastre, la Libris. Cărțile, în schimb, au un parcurs și mai lung și mai complex până să ajungă pe rafturile noastre. De la găsirea editurii potrivite, la editarea textului, la traducere și alegerea graficii pentru copertă, a tipăririi și apoi a distribuției titlului, întregul proces presupune eforturi uriașe și muncă susținută. Nu am menționat, așa cum se poate observa, efortul extraordinar al fiecărui scriitor, munca din spatele actului creator și disciplina artei scrisului, care sunt, la pachet, într-o ligă aparte.

Facem toate acestea fiindcă ne place să fim înconjurați de cărți și fiindcă, viața multora dintre noi a devenit despre cărți în momentul în care am intrat în echipa Libris.

Citim, citim, citim. Fiecare departament este învăluit de dragostea pentru lectură, de plăcerea savurării unei cărți bune lângă o cană cu ceai sau cafea. Ne trezim dimineața, de multe ori cu un audiobook în urechi; la birou, lângă cafea, regăsim mereu o carte nouă; la lucru, printre rafturile pe lângă care colindăm ore întregi descoperim alte zeci de cărți; acasă plecăm cu titluri deja comandate și pregătite de colegele de la facturare, iar seara, ajungem să ne odihnim cu alte teancuri de cărți pe noptieră. Adorăm să citim și tot ce ne dorim e ca această pasiune, pe care o împărtășim cu tine, să nu se termine niciodată.

De aceea, de la book junkie la book junkie, ținem ca fiecare Black Friday să fie ca la Carte, pentru că lista ta de lectură din Wishlist să poată ajunge acasă, pe noptieră pentru lecturile din serile reci de iarnă. În același timp, ne dorim și ca titlurile achiziționate la prețuri foarte bune să ajungă la tine din timp,  pentru cadourile de Moș Nicolae și Crăciun pe care plănuiești să le dăruiești celor dragi.

De ce l-am numit Black Friday ca la Carte? Fiindcă la Libris Black Friday este o singură zi pe an și indiferent de durată, ne dorim să menținem promisiunile oneste pentru tine, cititorule. În plus, acestei zile nu îi poate face competiție în materie de reduceri nicio altă zi din an pe libris.ro. Campaniile dedicate celorlalte luni sunt cel puțin generoase, însă, cu ocazia acestei vineri deosebite, reușim, an de an, să oferim mai multe reduceri, în procente mai mari decât în oricare altă zi.

Poate părea o misiune ușoară de la depărtare.

Ei bine, putem împărtăși cu voi faptul că această campanie este, cu adevărat, una foarte bine pregătită, cu organizare pe luni întregi. Alături ne sunt, an de an, editurile, care își unesc forțele cu noi pentru ca reducerile de carte să fie cât mai atractive. Dincolo de faptul că ne dorim cât mai multe comenzi în ziua dedicată reducerilor, în întreaga lume, considerăm că Black Friday este ziua în care fiecare cititor, indiferent de bugetul de carte de care dispune, poate bifa titluri importante de pe lista de lectură.

🔖 Sfatul librarului pentru un Black Friday ca la carte:

Fă-ți refill-ul de carte, jocuri și accesorii literare pentru luna cadourilor cu ocazia Black Friday, ziua cu cele mai așteptate oferte din an!

Dăruiește timp pentru lectură și stări de bine!

Ți-ai pregătit Wishlist-ul? Urmărește-ne în săptămânile care urmează pentru a descoperi Vinerea în care se va desfășura Black Friday ca la Carte.

Până atunci, lecturi plăcute!

Articol realizat de Roxana Molocea pentru Libris.ro

One Response

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *