Luna iubirii: o iubire sănătoasă, asumată și conștientă

Luna februarie este luna iubirii, momentul în care ne lăsăm învăluiți de dulceața romantismului, perioada în care redescoperim noi sensuri ale poeziei sau în care ne lăsăm mângâiați de zâmbetele partenerului/partenerei de viață.

Indiferent de data în care alegem să sărbătorim iubirea, fie ea 14 Februarie sau 24 Februarie, pentru mulți dintre noi acestea sunt momente de tihnă și relaxare, în care ne dăm voie să ne răsfățăm și, poate, să ne bucurăm papilele gustative cu un vin spumant delicios într-o ambianță romantică.

Luna iubirii: o iubire sănătoasă, asumată și conștientă

Însă mai mult decât atât, luna iubirii presupune a avea și mai multă grijă de partener și de conexiunea invizibilă care ne leagă, grijă pe care ar trebui să o luăm cu noi pe tot parcursul vieții, nu doar în luna iubirii, și să o creștem cu implicarea noastră conștientă, cu asumare și cu deschidere a sufletului.

Luna iubirii: o iubire sănătoasă, asumată și conștientă

,,Unele  studii din sfera psihologiei ne arată că rolul de partener de cuplu este al doilea cel mai stresant rol pe care-l jucăm în viața noastră, după cel de părinte, care se află pe primul loc’’, susține Gáspár György, unul dintre cei mai influenți experți în sănătate relațională din România. Așadar, conștientizăm că o relație de cuplu sănătoasă cere timp, energie, blândețe, adaptare și ajungem să înțelegem că relația de cuplu reprezintă până la urmă o călătorie; o călătorie care se (ne) transformă și care devine cu adevărat fructoasă în momentul în care îndrăznim să privim către noi înșine cu sinceritate și să trezim cele mai înalte și pure aspirații și intenții.

Cu alte cuvinte, celebrarea iubirii vine din interior, din străfundurile inimii noastre, aceasta se naște din recunoștință. Fii recunoscător, iubește și fii iubit(ă) , lasă bucuria și mulțumirea să izvorască din adâncul inimii tale! Tendința de a vedea și a prelua partea bună dintr-o situație, bucuria de a descoperi frumosul, armonia și înțelepciunea ce ni se dăruiește prin tot ceea ce este viața noastră de cuplu, pot trezi în noi recunoștința.

Alege să celebrezi iubirea conștient, în momentul prezent, exprimând-o nu prin gesturi extravagante și cadouri scumpe, ci lăsându-te vrăjit  de toate lucrurile mărunte din viața de cuplu. Nu există, desigur, un mod greșit sau corect de a sărbători iubirea, însă o modalitate importantă este aceea de a fi cu adevărat prezent și conștient în relația cu partenerul și de a-ți manifesta deschiderea prin crearea de spațiu; un spațiu terapeutic și sigur, un spațiu al acceptării în care împreună să creșteți, să experimentați, să vă dezvoltați și vindecați.

Cum celebrăm iubirea conștient? Cum ne deschidem? Cum aducem în viața de cuplu obiceiuri sănătoase? Putem face toate acestea, bineînțeles prin autoeducare, prin lectură, iar cărțile reprezintă darul perfect.

În cuplu învățăm împreună care sunt cele cinci limbaje ale iubirii și cum putem descoperi limbajul de iubire atât al nostru, cât și al partenerului, pentru a avea o relație fericită și sănătoasă.

Luna iubirii: o iubire sănătoasă, asumată și conștientă

Dăruiește iubirea care vindecă și bucură-te de luna iubirii prin lectură!

Descoperă aici povești de dragoste din viața unor scriitori celebri!

Articol realizat de Melania Strâmbeanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *